| Не знам за Вас, но аз харесвам стриптизьорките … дори и когато си тръгвам от клуба с празен портфейл. По default харесвам всеки бизнес, който дава възможност да вземеш от клиента всичките му пари.
И така една вечер излизайки от клуба, където оставих паричките си, аз осъзнах причината за успеха на стриптизьорките.
Те са чудесни търговци. И не затова че сред техните клиенти е пълно със сексуални откачалки като мен. Просто стриптизьорките използват високоефективни търговски и маркетингови технологии. Всички тези принципи и технологии може да проектираме и в нашия бизнес. По-долу съм формулирал 10 прийома за продажби, които съм взаимствал от стриптизьорките.
Похват №1: Дай нещо безплатно
Едно от първите неща, които прави една стриптизьорка, е да се приближи и да започне флирт.
Често се случва, тя да седне на коленете Ви или да направи още нещо за да Ви възбуди. Нейната задача е да активизира Вашите емоции.
За това не Ви се налага да правите абсолютно нищо. Вие получавате мостра – демо-версия на обслужването. Ако Ви е харесало – правите поръчка.
Похват №2: Разбирай своите клиенти
Стриптизьорките опознават своите клиенти като им задават въпроси.
Задавайки въпроси на клиентите Вие получавате обратна връзка и разбирате кое е „слабото място“ при продажбата Ви.
Похват №3: Избирай правилните думи
Стриптизьорките се рекламират по различен начин пред всеки различен клиент, в зависимост от това какви мисли стриптизьорката че ще се хареса на клиента.
Например : „Искам да го направя бясно“, „Видя ли колко ми е хубав задника?“ или „Циците ми не са силиконови“
С помощта на една единствена фраза може потенциалния клиент да се превърне в купувач. Необходимите фрази се избират, изхождайки само от опит и рутина.
Похват №4: Бъди уверен че продаваш наистина добра стока или услуга.
Стриптизьорката знае че нейната стока трябва да е идеална. Ако вземе че напълнее с 10 килца или забрави да се поизкъпе няколко дни, клиентите задължително ще намалеят.
Независимо колко добър и талантлив търговец сте, ще Ви е невероятно трудно да продавате лоша стока или услуга.
Похват №5: Осигури добро обслужване
Стриптизьорката се раздава на първия танц и Вие оставате доволен, иначе няма да си продължите абонамента при нея :-)
Похват №6: UpSale (убеди клиента да купи по скъпа стока)
В началото стриптизьорката продава на клиента сравнително евтина стока – „танц на коленете“ например :-)
Следващата стъпка е да закара клиента на танц в частна стая (доста по скъп танц) … и после стоките (услугите) като правило поскъпват все повече и повече :-)
Но без да е продала първата по-евтина стока, на по-печеливши сделки тя няма как да разчита.
Похват №7: Финализирай сделката
Стриптизьорката използва най-невероятни похвати за финализиране на сделката, за да Ви накара да купите нейните услуги. Има безкрайно много прийоми, но най-популярните използвани от стриптизьорките са комплимент съчетан с флирт и спечелване на Вашите приятели, които от мъжка солидарност ще ви подтикнат да финализирате на сделката с нея :-)
Похват №8: Ориентирай се към целевата група
Стриптизьорките насочват усилията си към тези които са заинтересувани от техните услуги.
Стриптизьорката работи в стриптийз бар, където хората отиват основно с цел да се възползват от нейните услуги (това е очевидно). Но стриптизьорката добре знае кого точно от компанията да си избере или в краен случай поне към коя групичка точно да се насочи. И няма никакъв интерес да си губи скъпоценното време за някой дето е решил да сложи в бикините не повече от метално левче за танц.
Похват №9: Бъди настойчив
Дори при такава хубава целева група, стриптизьорката знае, че ще има и откази. Във всеки случай, тя ще се приближи до всеки и ще попита за интереса му към танц на коленце. Колкото повече хора попита, толкова повече отговори ДА ще чуе :-)
Похват №10: Брендинг
Аз лично не познавам нито една стриптизйорка която се казва Пенка, Ганка или Станка. За сметка на това можете да имате вземане даване с Анжел, Ивон или Сеслил.
По материали на Wise Camel . Преводач неизвестен | borislav123 |