Начало - Новини от Пловдив
Ден на храбростта и българската армия - Начало
23.01.2018 | 18:11

Вторник
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2013-05-06 11:12:56

Натиснете за увеличение
Ден на храбростта и българската армия
Денят на Храбростта и празник на Българската армия ще бъде отбелязан в цялата страна ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Денят на Храбростта и празник на Българската армия ще бъде отбелязан в цялата страна ...Тържествата по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия - 6 май, в София ще започнат с церемонията-спектакъл "Искри", в която участват военнослужещи от Националната гвардейска част и Гвардейският представителен духов оркестър, съобщиха от Министерството на отбраната.

Столичани и гостите на София ще могат да наблюдават спектакъла на 4 май от 20.40 часа на площад "Княз Александър I". Празничен концерт за участниците в парада, за военнослужещите и цивилните служители от Софийския гарнизон и техните семейства ще се състои от 19.30 часа на 5 май в НДК.

В програмата са включени изпълнения на Гвардейския представителен духов оркестър и на солисти от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили на България. В навечерието на празника от 21.00 часа в София ще има тържествена илюминация.

На 6 май в 9.00 часа пред паметника на Незнайния воин в София ще започне празничен водосвет на бойните знамена и знамената-светини, който ще бъде отслужен от патриарх Неофит. Ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите български воини.

Военният парад ще започне в 10.00 часа на площад "Княз Александър I" в София. В него ще участват над 500 военнослужещи от Българската армия. В седем представителни блока ще преминат военнослужещите от Военната академия "Г.С. Раковски", Националната гвардейска част, участниците в мисии и операции по поддържане на мира, военнослужещите от Сухопътните войски, Военновъздушните, Военноморските сили и Съвместното командване на силите. В парада ще участват Гвардейският представителен духов оркестър и знаменен взвод на Националната гвардейска част със знамената-светини - Самарското знаме, знаме на Стиляна Параскевова, знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк, знаме на 1-ви конен полк, знаме на 15-ти Ломски полк, знаме на 13-ти Рилски полк, знаме на 24-ти Черноморски полк, знаме на 25-ти Драгомански полк. Командващ парада ще бъде командирът на ВВС генерал-майор Константин Попов. В 12.00 часа ще бъде извършена тържествена смяна на караула пред Президентството.

Денят на Храбростта и празник на Българската армия ще бъде отбелязан и във Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Карлово, Плевен, Ямбол, Асеновград, Айтос, Горна Оряховица, Русе. Военнослужещи ще поднесат венци и цветя в памет на загиналите български воини. Представители на МО ще участват в църковно-военен ритуал по отбелязване на Деня на храбростта и празник на Българската армия на военното гробище в с. Ново село, Струмишко, Република Македония. Националният военноисторически музей на 6 май ще представи изложбата "Измерения на храбростта" и по традиция ще обяви "Ден на отворените врати" за жителите и гостите на София.


Ключови думи:


Версия за печат:
Ден на храбростта и българската армия

Запазете във вашия компютър:
Ден на храбростта и българската армия


Разгледано: 1130 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: От страната - Общество
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Den na hrabrostta i balgarskata armiya или
- Ден на храбростта и българската армия

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433456 посещения • Sitemap