Начало - Новини от Пловдив
И в БСП искат оставка на Станишев за безотговорното ръководство - Начало
21.01.2018 | 12:19

Неделя
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2013-06-17 11:32:17

Натиснете за увеличение
И в БСП искат оставка на Станишев за безотговорното ръководство
Стефан Данаилов също поиска незабавното му отстраняване ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Стефан Данаилов също поиска незабавното му отстраняване ...


Георги Първанов, президент 2002 - 2012 г., настоя за спешно свикване на Националния партиен съвет на БСП. В позиция на Георги Първанов, се казва: "Настоявам за спешно свикване на Националния партиен съвет за оценка на ситуацията, създадена в резултат на недалновидните, безотговорни действия на ръководството на БСП".

За това предаде Фокус.

"Дискусията и оценката на случващото се трябва да се състои в легитимните органи на партията, не в измислени в движение формати. Ние дължим на обществото честни и бързи отговори на въпросите, които задават не само протестиращите, но и голяма част от нашите сънародници. Високомерието и пренебрежението към различните мнения и позиции не само създават напрежение в левицата, но и криза на доверие към управлението. Своята позиция за незабавна промяна ще обоснова на заседанието на Националния съвет" - пише в позицията на Георги Първанов, президент 2002 - 2012 г.

Единственият шанс на кабинета "Орешарски" е оставката на Сергей Станишев. Говорим за оставка днес и сега. Този човек не може да бъде повече председател на БСП, нито час повече. Това заяви Страхил Ангелов, депутат от Коалиция за България и председател на БСП в район "Витоша". Според него изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е много голям гаф.

"Толкова е голям гафът, колкото да падне правителството и да се вкара партията в криза, от която не знам дали ще може да излезе. Този акт нанесе много тежки поражения върху партията, нанесе много тежки поражения на нас като народни представители. Те ни накараха да направим нещо, за което аз лично ще съжалявам цял живот. Този човек срина достойнството ни, честта ни.

Правителството не трябва да пада, тъй като това ще има крайно негативни последствия за държавата, но виждате, че с този акт Сергей Станишев още на втората седмица дестабилизира страната, изкара хората на улицата. Мисля, че той трябва да поеме политическа отговорност за своите действия", подчерта Ангелов.

Той е убеден, че именно Станишев стои зад издигането на кандидатурата на Делян Пеевски.

Според социалиста случилото се няма да доведе до разцепление в партията.

"Много е вероятно да има оставки от парламентарната група. Аз лично съм готов с моята", категоричен бе Ангелов. Той подчерта, че като напусне парламентарната група на Коалиция за България, ще напусне и парламента и по този начин ще спаси честта си.

Номинацията на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС е била самономинация. Това пък каза в интервю за предаването на БТВ „Тази сутрин” Янаки Стоилов – депутат от БСП.

„Допускам даже, че това е била такава инициатива, която е срещнала одобрението, с аргументите, че ситуацията може да бъде променена само с решителни действия, само с хора, които познават какви са проблемите, и че те могат да получат подкрепата да ги осъществят. Но големият проблем е, че за заемането на тази длъжност са необходими две главни качества – аналитични способности и възможност да бъдат предвиждани събитията, и решителност”, каза депутатът от БСП.

Той допълни, че поведението му в петък, след гласуването, е било като опит да бъде защитено достойнството на парламентарната група на БСП. Янаки Стоилов допълни още: „Според мен грешка е не само издигането на тази кандидатура, а и начинът, по който беше обвързан нейният избор, че ако не бъде подкрепено предложението на премиера, това означава край на правителството. След Арабската пролет, следва горещо Балканско лято,” прогнозира Янаки Стоилов.

Най-големият проблем за БСП от избора на Делян Пеевски е, че изгубихме безвъзвратно избиратели, които не са членове на левицата и ги бяхме спечелили с нормалността на нашата партия. Това пък коментира пред Нова телевизия депутатът от БСП Антон Кутев.

"Правителството е поставено под въпрос. Ако то оцелее след тези протести, ще има много сериозни проблеми за решаване. Прекъсването на корупцията; повишаване доходите на хората; истинност и прозрачност във всички решения на кабинета. Ако правителството не се справи с тези неща, следващите протести след няколко месеца, ще го свалят със сигурност", посочи Кутев.

"Правителството може да падне, но съм сигурен, че ГЕРБ няма да се върнат на власт. ГЕРБ са минало и аз не съм чул някой да изказва подкрепа за тях", категоричен беше Кутев.

Той бе категоричен, че трябва да се върне доверието в хората.

БСП все още е в състояние да взима много грешни решения, каза още социалистът. Трябва да направим така, че да започнем да взимаме все по-малко грешни решения. Това става единствено чрез колективните органи, обясни Кутев.

Стефан Данаилов също поиска незабавното отстраняване на Станишев.

„Това е краят на БСП. Престанахме да сме лява партия, въобще престанахме да сме партия. Трябва час по-скоро да има сбирка на Висшия партиен съвет, на която Сергей да бъде отстранен, но първо да обясни кой му диктува решенията”, категоричен бил пред съпартийци Стефан Данаилов.


Източник:
http://politics.actualno.comКлючови думи:


Версия за печат:
И в БСП искат оставка на Станишев за безотговорното ръководство

Запазете във вашия компютър:
И в БСП искат оставка на Станишев за безотговорното ръководство


Разгледано: 762 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: От страната - Общество
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- I v BSP iskat ostavka na Stanishev za bezotgovornoto rakovodstvo или
- И в БСП искат оставка на Станишев за безотговорното ръководство

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433386 посещения • Sitemap