Начало - Новини от Пловдив
В България революцията започна!  Дойде време разделно ... - Начало
19.01.2018 | 15:28

Петък
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2013-06-24 12:19:57

Натиснете за увеличение
В България революцията започна!  Дойде време разделно ...
Налице са икономическите основи на революцията, а те са 700 000 осиромашали и оскотели от мизерия хора ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Налице са икономическите основи на революцията, а те са 700 000 осиромашали и оскотели от мизерия хора ...


Революцията започна!

Искрата бе дадена и няма спиране, пожарът на бунта гори.

Хората не искат да живеят по старому, управниците не могат да управляват по новому.

В предишна статия обясних защо има икономически основи за революция, а те са най-важни - това са 700 000 осиромашали и оскотели от мизерия хора. Тях няма кой да нахрани, да им даде работа, да ги включи в икономиката. Те са излишни. За управляващите те са в тежест и ще са щастливи, ако не съществуват. Но те не са излишни за България. Излишни са няколко олигарси, в които е икономическата власт, за които не е важно дали страната се развива, тъй като винаги печелят, дори и ако фалираме. Те така или иначе не живеят тук, светът е техен дом. Имат само един интерес в България - да цедят и крадат икономиката ни и да властват над хората. Това е нещо като феодализъм.

Затова дойде време разделно.
Всеки трябва да реши с тях или против тях.

На пръв поглед лесен въпрос, но не. Много от четящите и в момента работят за техните фирми, за техните интереси и получават високи и много високи заплати от тях. Как да се борят срещу ръката, която ги храни? Но това е раково образувание, колкото по-рано се вземат мерки, толкова шансът за оздравяване е по-голям. Иначе краят е ясен - или ракът те погубва, или следва бавен и дълъг процес на оздравяване. Е, искаме ли да оздравеем?

Правителството направи една фатална грешка, проблемът “Пеевски”. Той показа, че Д. Пеевски е по-голям не само от Орешарски, но и от Станишев и Доган. Някой им заповяда да го назначат. Дори за тях беше шок, а за парламентарните им групи - ужас. Всички знаете репликата “Или го назначавате, или правителството пада”. Е, кой е по-голям от БСП и ДПС? Русия, която прокарва интересите си чрез олигархичните кръгове, които са 100% проруски, защото са създадени от ДС 23 години назад. И са толкова мощни и финансово силни, че от нищо в България не им пука, че дори не избраха по-приемлива фигура за обществото. Че не си направиха дори труда да управляват с “кадифени ръкавици”, а избраха балканско-селския вариант на тоталната и безскрупулна принуда.

Е, кой кара влака? Орешарски ли? Не. Дори и БСП и ДПС - не!

Стана безпощадно ясно, че влакът е руски, а машинистите родни олигарси. Е, как да успее това правителство? Как да се грижи за хората и страната да просперира, като интересът им е друг? Тогава какво очакваме? Вълкът да стане агне? Сега колкото и назначения в ДАНС да има, ще им вярвате ли? Това ще е смяна на един с друг играч, но с една и съща цел. Е, не падна ли и доверието в това правителство? А в областните управители на Пловдив и Благоевград? Как ще управляват те, като всяка заповед, която подпишат, ще бъде атакувана от народа с протести. Дори и правилните решения ще се бойкотират. Тогава само ще взимат заплати, а работа няма да се върши. Кого заблуждават, че всичко ще се успокои? Себе си ли? Това е крах на доверието не само в тях, но и в политическата система като цяло.

Ето защо България е бременна с революция и скоро ще роди.

Забавяне може да има, но раждането е неминуемо. Хората не могат да чакат. Ситуацията стигна градуса на кипене и не виждам как ще се понижи. Няма вярно решение, има повече или по-малко вредни. За ДАНС има още едно обяснение. Миналата седмица Европейската комисия обсъжда правото на всеки прокурор в ЕС да повдига обвинения във всяка страна. Т.е. когато прокурор или съдия в Испания например повдигне обвинение срещу някой българин, тук не минава през съда, който го оневинява, и не го екстрадира, както става досега с мутрите, а направо, без протест, го арестуват и пращат в Испания. Там да го съдят. Спомнете си колко дела нашият съд провали и оневини престъпници, но с власт и пари. Спомнете си как в Германия осъдиха, вкараха в затвора и вече излежаха присъдите си едни, които присвояваха еврофондове с измама, а в България ги съдиха, съдиха и оправдаха окончателно. Е! Стига! В Европа не вярват на нашето правосъдие. Само че кой ще арестува и екстрадира? ГДБОП. Той къде отиде? В ДАНС. Кой щеше да е шефът? Или кой ще бъде новият шеф? Сега разбирате ли, защо направиха тази мегаструктура. Няма нищо случайно, всичко е било подготвено отдавна. Олигарсите са заплашени, не от нашите органи, а от европейските, а там те са никой. Но ако наш човек е шефът на ДАНС, той решава дали да ги екстрадира, а ако не ги спаси, то той ще ги предупреди, защото цялата информация първо идва при него. А после има ЮАР и други кътчета по света, където да живеят щастливо със заграбените милиони от бедна България.

Ето защо вече процесът не може да се спре. Затова към бедните се присъединиха интелектуалците и средните, хората със заплати и доходи. Протестът доби друго измерение, нова класа от обществото се включи и затова има всички черти на революция. Трябва да сме най-големите некадърници или мафиотизирани, та да спрем процеса по средата. Каквото и да се случи обаче, България няма да е същата. Дори правителството да остане, протестите и хората ще решават. Всичко ще се гледа под лупа. Само да няма кръв, защото тогава ще стане страшно. А има партии и кръгове, които точно това искат и целенасочено го предизвикват. Те искат да разрушат България само и само да се накрадат в периода на безвремие. Сега ще покажем колко сме зрели политически. Не им вярвайте. Дойде време разделно. Ти избираш: шепа олигарси, робство и заплата или цял народ, демокрация и България.

Светозар ГЛЕДАЧЕВ, финансов анализатор


Източник:
http://www.marica.bg

Ключови думи:


Версия за печат:
В България революцията започна! Дойде време разделно ...

Запазете във вашия компютър:
В България революцията започна! Дойде време разделно ...


Разгледано: 767 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: От страната - Общество
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- V Balgariya revolyuciyata zapochna! Doyde vreme razdelno ... или
- В България революцията започна! Дойде време разделно ...

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433322 посещения • Sitemap