Начало - Новини от Пловдив
Възможно е Кенчо сам да се върне в родния си дом - Начало
18.01.2018 | 19:41

Четвъртък
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2013-06-24 13:25:11

Натиснете за увеличение
Възможно е Кенчо сам да се върне в родния си дом
Кенгуруто е засечено на километър от дома му ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Кенгуруто е засечено на километър от дома му ...


Получилото национална известност пловдивско кенгуру Кенчо спокойно може да се сдобие с прякора Неуловимия, защото всички опити животното да бъде заловено удрят на камък. Нито прочутите ловци от региона, нито изкусителната награда от 1000 лева за този, който върне Кенчо на собственика му Стефан Йосифов, могат да решат казуса. Вместо това по-вероятно е кенгуруто само да се прибере, тъй като в събота е забелязано на километър от къщата на бизнесмена на “Коматевско шосе”, където всъщност е родено.

“Хора са го видели и ми съобщиха. Предполагам, че иска да се върне и се ориентира по звуците, които издават пауните в двора. Той е свикнал с тях и ги познава. Може би те го насочват”, гради версии Йосифов. Той е категоричен, че животинчето не може да нападне човек, и съветва, ако някой го срещне, да му хвърли филийка хляб.

От РИОСВ вече са го глобили за липсата на регистрация, а в полицията са го накарали да подпише декларация, че питомецът му не е опасен за хората.

Ева ИВАНОВА


************************

Парашкева ИВАНОВА от “Марица бг” е подбрала и обсъжда някои от по-интересните коментари в нета.

Ето и нейния материал:

Поредицата за невероятните премеждия на екзотичното животно, избягало от частния зоопарк, се радва на небивал интерес във форумите и е една от най-четените новини. Макар и посрещнати с известна доза недоверие, първите публикации по темата събраха голям брой фенове, доволни от възможността да прочетат нещо извън политическите и криминалните новини. Последвалите подробности за бягството и перипетиите на “австралиеца” определено станаха повод за забавление.

Читател на “Марица бг” с чувство за хумор отбелязва историята за злощастната съдба на кенгуруто Кенчо така: “Ама вярно си е тежко детство... Не стига че се е родило на грешния континент, ами и държавата обърка...”

А хората, видели животинката с очите си, вследствие на което се усъмнили сериозно в психичното си здраве, вече са по-успокоени.

“Това животно наистина съществува, значи не се налага да спирам с вечерния аперитив. След като видях от колата как в градината на Брестник едно кенгуру бере череши, тази мисъл се беше загнездила много здраво в главата ми”, пише Георги Казаков.

Друга дама, писала под псевдонима Тити, пък прави доста по-глобални заключения за популацията на кенгура в Родопите, припомняйки една случка със съпруга й. “Преди около 5-6 години съпругът ми разказваше как карайки от с. Козарско към Кричим, на пътя му рано сутринта е излязло кенгуру. Тази история беше толкова интересна, забавна и смешна, а ние в семейството никога не му повярвахме, до вчера. През тези години, минавайки понякога от там, той все показваше мястото, където беше излязло животното и пресякло пътя му. Отдавахме го на ранния час, на това, че вероятно е придремвал в автомобила, но не и на възможността това да е наистина кенгуру. Значи тези животни обитават нашите земи не от няколко месеца, а от години, и не е едно”.

Читател с псевдонима Мушмул даже излиза с революционно предложение: “Това кенгуру си е направо партизанин. Пък покрай мераклиите да го заловят, заради наградата, ще се образува всенародно партизанско движение... Улови кенгуруто!”.

Не липсват и паралели с политическата ситуация в страната. “Сладур!!! Това кенгурче е по-умно и по-хубаво от всичките ни политици! Да е живо и здраво!”, казва Ана.

А Десислава Георгиева допълва: “Ох, ще припадна. Тази история на фона на цялата си трагичност успя да ме развесели. Оставете Кенчо да си потърчи малко на воля, не го връщайте толкова бързо у дома, където ще го налегнат болезнени спомени”.

“Най-после нещо мило и симпатично покрай тази глутница, заграбила властта”, обобщава Мона.

Кенгуруто забавлява и шегобийците в нета, като някои от тях се усъмняват, че то е френски парашутист, а други смятат, че е шпионин на австралийските тайни служби.

Евлоги вкарва и криминален елемент. “Кенгуруто е торбесто животно. Може пък да пренася контрабандно в торбата си оръжие и наркотици?”, пише той.

Като цяло читателите са добронамерени и се надяват Кенчо скоро да бъде върнат обратно вкъщи. “Дано по-скоро хванат милото животинче и го върнат на собственика. Всеки ден минавам покрай тази къща, това е най-прекрасното място за отглеждане на всякакви животинки”, пише пловдивчанката Петя Стайкова.

Парашкева ИВАНОВА


Източник:
http://www.marica.bgКлючови думи:


Версия за печат:
Възможно е Кенчо сам да се върне в родния си дом

Запазете във вашия компютър:
Възможно е Кенчо сам да се върне в родния си дом


Разгледано: 921 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Пловдив - Общество
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Vazmozhno e Kencho sam da se varne v rodniya si dom или
- Възможно е Кенчо сам да се върне в родния си дом

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433290 посещения • Sitemap