Начало - Новини от Пловдив
Правителството лъже, че ще удовлетвори народните искания ! - Начало
21.01.2018 | 18:47

Неделя
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2013-07-08 09:48:58

Натиснете за увеличение
Правителството лъже, че ще удовлетвори народните искания !
Икономиката ни тази година ще има ръст от 2.2%, ако политиците не пречат ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Икономиката ни тази година ще има ръст от 2.2%, ако политиците не пречат ...


Сегашното правителство е правителство на олигархичните интереси, на монополите!

Ето защо правителството днес има една цел: ДА УПРАВЛЯВА ДЕН ЗА ДЕН! Докато може или докато му позволят - поръчителите или улицата!

Правителството се надява да издържи така някой и друг месец (счита, че през отпуските протестите може и да затихнат или съвсем да спрат) и после да се бори за избори 2 в 1 - за европейски депутати и за Народно събрание. Вече се водят преговори с ГЕРБ, нещо немислимо досега. Дори има вероятност за ЗАДКУЛИСНО УПРАВЛЕНИЕ на ГЕРБ и БСП ЗАЕДНО, което САМО СВЪРЗВА едни ОЛИГАРХИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ с други. Защото, когато са ЗАПЛАШЕНИ ОТ УЛИЦАТА, те СЕ ОБЕДИНЯВАТ.

Затова сега правителството развява лозунга пред протестиращите, че ще прави нов изборен кодекс за честни и справедливи избори, за да може да влязат нови лица и партии. Тоест създава илюзия, че ще удовлетвори народните искания.

Това е ПЪРВАТА ГОЛЯМА ИЗМАМА с цел забавяне на процесите.

За нов изборен кодекс трябват около две години, защото има 430 разпоредби, които трябва да се променят.

Изборният кодекс и конституционното право са много тънка и сложна материя. Те не са хапка за всички юристи, та камо ли за всеки гражданин.

Пък и какъв ще е този кодекс, след като те си го предлагат и те си го гласуват? Техен, разбира се, обслужващ тях и интересите им!

Аз съм сигурен, че след такава промяна на изборният кодекс той ще звучи прекрасно, но ще бетонира партиите и монополите още по-дълбоко във властта. И то така, че този, сегашният изборен кодекс, ще ни изглежда либерален спрямо новия и ще плачем да си го върнем.

Как си представяте правителството на монополите да промени законите против себе си? Вие ще го направите ли, ако можете? Не, но те могат, защото са на власт. Стана ли ви ясно, че колкото по-дълго са на власт олигарсите, толкова по-дълбоко ще се окопават и с парламентарни и други средства ще създават илюзията, че правят нещо за хората, а на практика правителството ще работи в техен интерес, но в ущърб на народа. И колкото по-зле става в една държава, толкова по-добре печелят монополите. Олигарсите ще печелят и при бедна България, но ние ще губим, ще обедняваме или няма да сме тук.

Ако им имате вяра, вярвайте им!

ДРУГАТА ГОЛЯМА ЛЪЖА Е, че ако избори се проведат сега, ще се повторят същите резултати.

Основна ГОЛЯМА ИЗМАМА!

Дори да няма нови политически субекти, създадени от улицата, то ще влязат, в най-лошия случай, поне две нови за това Народно събрание партии. Атака може и да не влезе, а пък всички други ще намалят резултата си.

ГЕРБ пак ще има най-много депутати, но ще трябва да състави правителство, ако може с Меглена Кунева и НФСБ. Ако ли не, то БСП ще трябва да управлява със същите. Зависи как ще се разберат.

И тук става много интересно!

И двете партии ще са нови в парламента, и ако не искат да са еднодневки, а да се развиват, трябва да се харесат на хората, на улицата и да изпълняват техните искания. Ако ли не, ще си заминат по-бързо и от това правителство. Тези партии ще са решаващи за управлението, както сега решаваща е Атака. Така че, дори и на пръв поглед да звучи странно, тези партии или ще прокарват исканията на народа, или улицата ще ги измете и тях и няма да помиришат никога повече Народно събрание.

Всъщност това е най-лошият вариант, който все пак е по-добър от сегашното положение на нестабилност, крадене и политическа криза. Така че оттук нататък вече във всяко Народно събрание факторът ще е улицата, което пък е хубаво.

Всички сегашни партии ще трябва да си научат добре уроците, ако ли не - ще се явяват на поправка, и така докато еволюционно се изчисти системата. И БСП, която сега се държи доста арогантно, тогава ще е друга, с други лица и депутати, много по-сговорчиви и консенсусни, много по-близка до социалдемокрацията и десните партии.

А хората извън парламента са дясно ориентирани. Промените ще са за всички участници, вътре в партиите и в цялата политическа картина на България. И това е правилната политическа посока.

Може да се сменят няколко правителства, но ще е към все по-добро управление, а не КАКТО НИ ЛЪЖАТ СЕГА, ЧЕ СИТУАЦИЯТА ЩЕ СТАНЕ НЕУПРАВЛЯЕМА!

Много държави са минали през такъв период на изчистване на слялата се мафия с власт и като пример се дава Италия, където мафия има, преди да има държава Италия.

Светозар ГЛЕДАЧЕВ, финансов анализатор


Ключови думи:


Версия за печат:
Правителството лъже, че ще удовлетвори народните искания !

Запазете във вашия компютър:
Правителството лъже, че ще удовлетвори народните искания !


Разгледано: 657 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Други
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Pravitelstvoto lazhe, che shte udovletvori narodnite iskaniya ! или
- Правителството лъже, че ще удовлетвори народните искания !

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433396 посещения • Sitemap