Начало - Новини от Пловдив
Парапланеристи от световния елит  ще летят над Розовата долина - Начало
23.01.2018 | 23:56

Вторник
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2013-07-16 13:28:11

Натиснете за увеличение
Парапланеристи от световния елит  ще летят над Розовата долина
Сопот събра над 150 пилоти, част от които оглавяват световната ранглиста в парапланеризма ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Сопот събра над 150 пилоти, част от които оглавяват световната ранглиста в парапланеризма ...

В Сопот пристигна световният елит в парапланеризма, днес се очакват първите стартове в Световния шампионат в този екстремен и атрактивен спорт.

Над 150 пилоти, част от които оглавяват световната ранглиста в парапланеризма, ще летят над Розовата долина. Зоната за полетите е доста обширна - на запад тя стига до Златица, на изток до Казанлък, на юг до Хисаря.

Парапланеристи от 39 страни от всички континенти ще участват в Световния шампионат в Сопот, 20 % от местата са запазени за жени.

За първи път в състезание от такъв ранг ще се използва система за проследяване на пилотите в реално време, наречена Livetracking. Това е нововъведение в състезанията по парапланеризъм, което дава възможност да се следи надпреварата на монитор, предварителният интерес към това е много голям. Полетите ще могат да се следят и online в интернет. Всеки пилот ще лети със специално устройство, което ще показва във всеки момент неговото местонахождение във въздуха. Очаква се, че това ще повиши в много голяма степен безопасността на полетите.

Фаворити са отборите на Швейцария, Франция, Италия, Австрия. Не е изключено много добро представяне да направят Бразилия и Венецуела.

Българският отбор е от четирима състезатели - Ясен Савов, който е настоящ европейски шампион и 10-и в световната ранглиста, Орлин Димов, Явор Плашилски и Валери Цветанов. В нашия отбор няма женско участие, тъй като нито една от състезателките не покриват критериите за участие.

Списъкът на състезателите респектира с имената и постиженията на най-добрите в света. Един от фаворитите на тази надпревара непременно ще бъде Шарл Казо от Франция, той е настоящият световен шампион. Носител е на титлата от първенството в Испания през 2011-а. 35-годишният парапланерист работи в магазин за мобилни телефони. Той ще се бори да повтори успеха си отпреди две години.

Неговият сънародник Жан Марк Карон също ще е сред претендентите за титлата. Той е железничар по професия. Карон със завидно постоянство обичайно завоюва поне второто място в големи състезания и в момента оглавява световната ранглиста.

Ясен Савов е безапелационното име от българския отбор, той е настоящият европейски шампион и 10-и в световната ранглиста. Ясен твърди, че на това състезание ще заложи на тактиката да не се предоверява на това, че познава отлично условията за летене над Сопот. Той има огромен опит, летял е на десетки места в света и казва, че условията за летене над Сопот са едни от най-добрите на планетата. Сравнява ги с Рълданийо, Колумбия, но казва, че планината над Сопот е по-голяма.

Ясен обича да лети с италианеца Лука Донини, нарича го маестрото, защото е доминиращ в групата, в която лети. Лука е 50-годишен, лети с крило Озон Ензо. Той може да лети спокойно в небето, но когато е необходимо става агресивен и излиза напред. Донини умее бързо да се нагоди в ситуацията спрямо другите пилоти и много бързо да се приспособи към метеорологичните условия, все качества, които го нареждат сред фаворитите. Бил е световен шампион в Испания през 2001-ва и два пъти европейски - през 2006-а във Франция и 2010-а в Австрия. Женен е, занимава се с хотелиерство.

Сред фаворитите са още Андре Рейнсфорд, 40- годишен, от Южна Африка.

Един от най-младите участници е 26-годишният Майкъл Сигел от Швейцария.

Три имена впечатляват сред жените пилоти, които участват в Световното в Сопот.

27-годишната Никол Феделе от Италия е била европейска шампионка. Според другите пилоти, които я познават, тя има много интересна история за това как се е насочила към парапланеризма и как е започнала да лети.

Изключително колоритна личност е японката Сейко Фукуока. Тя ще се състезава за националния отбор на Франция. Първоначално се е занимавала с акробатичен парапланеризъм. През 2012 година в Бразилия Сейко постави нов рекорд на жените, като прелетя 345.6 километра за 10 часа.

Петра Сливова също е сред респектиращите имена на състезателите в тази надпревара. Тя е от Чехия и има две титли - световен шампион в Португалия през 2003-та и в Испания през 2011 година.

Цветана ГЕОРГИЕВА

Източник:
http://www.marica.bgКлючови думи:


Версия за печат:
Парапланеристи от световния елит ще летят над Розовата долина

Запазете във вашия компютър:
Парапланеристи от световния елит ще летят над Розовата долина


Разгледано: 1177 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Спорт
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Paraplaneristi ot svetovniya elit shte letyat nad Rozovata dolina или
- Парапланеристи от световния елит ще летят над Розовата долина

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433464 посещения • Sitemap