Начало - Новини от Пловдив
Днес  Военновъздушните сили празнуват - Начало
23.01.2018 | 15:30

Вторник
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2013-10-16 13:58:04

Натиснете за увеличение
Днес  Военновъздушните сили празнуват
16-ти октомври е обявен за Празник на авиацията и Военновъздушните сили през 1963 година с разпореждане на Министерския съвет ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

16-ти октомври е обявен за Празник на авиацията и Военновъздушните сили през 1963 година с разпореждане на Министерския съвет ...

16 октомври Военновъздушните сили (ВВС) тържествено отбелязват своя професионален празник. По този повод в част от базите на ВВС в страната ще има ден на отворените врати, предаде БГНЕС.

16-ти октомври е обявен за Празник на авиацията и Военновъздушните сили през 1963 година с разпореждане на Министерския съвет. Датата е свързана с извършения по време на Балканската война през 1912 година, първи боен полет над Европейския континент.

По повод на празника ще може да се разгледат от 9:30 до 12:30 часа части от базите Крумово и Безмеp. Гостите на "База за предно разполагане – Безмер" ще имат възможност да разгледат самолети Су-25, Су-22 и въртолетите на Гранична полиция базирани на летището. Те ще могат да научат за възможностите и готовността на летателните екипажи на щурмовия изтребител Су-25 да действат по земни и морски цели, което беше демонстрирано при успешното участие на базата в ученията на БА през годината, както и на тези с международно участие.

В 24-та авиационна база – Крумово пред тържествeния строй ще бъдат наградени военнослужещи. Гостите ще могат разгледат и експонатите на Музея на авиацията.

Ден на отворените врати за празника е организиран и на летището във Враждебна. В честването в София ще участва и министърът на отбраната Ангел Найденов. Той ще се включи в ритуала по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летеца на площад "Народно събрание".

Почит към паметта на българските летци, загинали във войните и при изпълнение на служебния си дълг в мирно време ще бъде отдадена и на Алеята на летците на Централните софийски гробища и пред Паметника на летците от 6-ти изтребителен полк в квартал "Иван Вазов" в София. Пред Монумента на авиацията и българските Военновъздушните сили на площад "Авиационен" (на 4-ти километър) ще започне тържествена церемония с участието на представителни подразделения на ВВС. На командирите на авиационни бази и групи ще бъде връчен новоучреденият отличителен знак "Летец-пилот от ВВС".

Ще бъде отслужен празничен водосвет за успехи на ВВС и здраве и благополучие на личния състав. Министърът на отбраната Ангел Найденов ще награди военнослужещи от ВВС за проявен висок професионализъм на тържественото събрание-концерт по повод празника на ВВС. Той ще бъде открит в театър "Българска армия" от командира на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов.

Източник:
http://calendar.dir.bgКлючови думи:


Версия за печат:
Днес Военновъздушните сили празнуват

Запазете във вашия компютър:
Днес Военновъздушните сили празнуват


Разгледано: 690 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: От страната - Общество
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Dnes Voennovazdushnite sili praznuvat или
- Днес Военновъздушните сили празнуват

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433451 посещения • Sitemap