Начало - Новини от Пловдив
По селата пращат жандармеристи в  половин България - Начало
21.01.2018 | 03:00

Неделя
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2014-02-07 19:57:22

Натиснете за увеличение
По селата пращат жандармеристи в  половин България
Така МВР ще отговори на устойчивото повишаване на битовата престъпност през последните години ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Така МВР ще отговори на устойчивото повишаване на битовата престъпност през последните години ...


Жандармеристи ще бъдат изпратени по селата в половин България, за да опазят имуществото на хората от кражби. Едновременно с това ще бъдат увеличени лимитите на гориво за патрулките, за да може да се покрива по-голяма територия, а екипи на КАТ ще дежурят по входовете и изходите в малките часове, за да не могат крадци да правят набези и да се измъкват незабелязани.

Така МВР ще отговори на устойчивото повишаване на битовата престъпност през последните 4 години.

Това обяви вчера главният секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров.

Най-тежко е положението във Видин, Враца, Монтана, Плевен и селата край София, но има още 10 области, където също ще се вземат допълнителни мерки заради риск от набези.

Точно в 8 часа в понеделник силите на МВР влизат в горещите точки. "Досега подобна операция с целия ресурс на жандармерията в малките населени места не е правена", обяви вчера директорът на Главна дирекция "Национална полиция" комисар Тодор Гребенаров.

Жандармеристите ще си партнират заедно със служителите от "Охранителна полиция", а там, където апашите са най-активни, ще има и денонощни патрули. Където е необходимо, екипите на униформените служители ще бъдат подсилвани и с оперативни работници, които познават най-добре криминалния контингент.

Големият проблем с липсата на гориво ще се реши, като бъдат пренасочени лимити за бензин от градовете с по-ниска престъпност, където ситуацията е по-спокойна, към населените места, в които върлува най-сериозна престъпност.

Криминалистите ще правят анализи от колко до колко часа и в кои райони се случват престъпленията и към тези места ще се пренасочва ресурс. В същото време в областните дирекции на МВР с по-голям брой извършени престъпления ще бъдат ограничени командировките на полицаи по границата с Турция, където в момента са изпратени 1500 служители, за да пазят страната от нелегалните емигранти.

Оказва се също, че през годините в МВР са били покривани сигнали за кражби, за да може да се отчитат по-ниски нива на посегателствата срещу собствеността на хората. "Това покриване на заявителските материали обаче на практика не решава проблема с престъпността", коментира главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

От понеделник в София започват и масови проверки на заложните къщи от страна на "Икономическа полиция", тъй като е публична тайна, че крадената стока се пласира именно там. Честа практика обаче е предметите да не влизат в самите оказиони, а да се съхраняват в изнесени складове, като предварително се заличават идентификационните им номера, за да не може да се докаже, че са задигнати.

На засилени проверки ще бъдат подлагани и пунктовете за вторични суровини, където хора от циганското малцинство често предават крадено желязо.

До момента от МВР вече са се срещали с представители на охранителни и застрахователни фирми, както и с общинари. Където е необходимо, полицаите ще си партнират и със сотаджиите, а по тъмните места в селата ще се постави допълнително осветление.

"Полицията трябва да има едно човешко лице, да се изслушват гражданите внимателно и да им се обръща необходимото внимание", посочи Лазаров. Главният секретар на МВР подчерта, че ще се прави активна профилактика на криминалния контингент и когато има кражби някъде, апашите ще се привикват в районните управления и ще дават обяснение къде са били и какво са правили по време на престъплението.

Източник:
http://news.plovdiv24.bgКлючови думи:


Версия за печат:
По селата пращат жандармеристи в половин България

Запазете във вашия компютър:
По селата пращат жандармеристи в половин България


Разгледано: 745 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: От страната - Общество
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Po selata prashtat zhandarmeristi v polovin Balgariya или
- По селата пращат жандармеристи в половин България

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433368 посещения • Sitemap