Начало - Новини от Пловдив
В Пловдив днес хиляди българи въстанаха в защита на българската земя - Начало
23.01.2018 | 23:50

Вторник
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2014-02-14 19:45:57

Натиснете за увеличение
В Пловдив днес хиляди българи въстанаха в защита на българската земя
Протестът на гражданите в защита на "Куршум джамия" бе огласен от гайди ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Протестът на гражданите в защита на "Куршум джамия" бе огласен от гайди ...

Пловдив в днешния ден, както и миналия петък, отново бе най-горещата точка в цяла България. Какво се случи в Пловдив днес?

Протестът на гражданите в защита на "Куршум джамия" започна в 9.30 часа пред централния вход съда в Пловдив, а в 10.00 часа в Апелативен съд Пловдив стартира заседанието по делото за собственост върху въпросната джамия, за която спорят община Карлово и Главното мюфтийство. Протестът бе огласен от гайди. В града под тепетата бяха и кметът на Карлово Емил Кабаиванов, и председателят на ОбС в Карлово Стойо Карагенски, както и много карловци.

И Кабаиванов, и Карагенски благодариха за подкрепата на хората за това дело, а Карагенски заяви "нашето дело е право и победата ще е наша". Последваха бурни аплодисменти, всички застанаха на колене и прозвуча химна на България.

Елена Ваташка прочете декларацията на Карагенски, с която се осъждат действията на турците по време на Илинденско-Преображенското въстание, срещу която преди дни реагира турският консул. След това историкът Мария Деянова изрецитира стихотворенията "Обесването на Васил Левски" и "Хаджи Димитър". Думата бе дадена и на всеки гражданин, който желае. Доста протестиращи изказаха негодуванието си и заявиха "Не бива да позволяваме да ни управляват такива като Делян Пеевски или Христо Бисеров, защото те крепят ДПС".

Протестиращите тръгнаха на шествие по бул. "Шести септември", затвориха кръстовището с бул. "Цар Борис Трети Обединител" и се отправиха към Панаира. Последва обратен завой и отново пред съда. Междувременно звучаха патриотични песни, скандирания "Долу ДПС" и "За България". От сградата на съда протестиращите се отправиха към сградата на турското консулство в Пловдив, като шествието мина по Главната. За известно време то спря пред Джумая джамия. Там напрежението ескалира и протестиращите започнаха да хвърлят димки, камъни и бутилки по джамията. Счупиха много от прозорците й.

Протестиращите продължиха по Главната и отидоха пред турското консулство. Там ги очакваше полицейски кордон, а цялата сграда на консулството бе обградена от коли на жандармерията.

"Доживяхме турското консулство да е обградено от жандармерия. Тук сме да покажем, че да се поддържат приятелски отношения с Турция, както правят правителствата ни през последните 25 г., е предателство. Турция гради своето самочувствие върху нас. Турция управлява, както е управлявала Османската империя, без демокрация, с насилие", заяви пред консулството Елена Ваташка.

Оттук протестът се насочи към офиса на ДПС в Пловдив, а до там шествието мина по бул. "Цар Борис трети Обединител" от частта до хотел "Тримонциум" (сега "Рамада").

Жандармерия чакаше протестиращите пред офиса на ДПС. Много от магазините в района спуснаха охранителните си рулетни щори. Там повторно ескалира напрежението между протестиращи и полиция. Започнаха да се хвърлят камъни по намираща се в района Lafka. Полицията се опита да овладее положението, а протестиращите да пробият кордона, който не им позволяваше да стигнат до сградата на ДПС.

За да овладее ситуацията, полицията започна да удря с палки протестиращите, а те от своя страна да хвърлят камъни. Минути по-късно шествието се успокои, но четирима вече бяха пострадали. Хората бяха разделени и зачакаха линейките за пострадалите.

"Господа полицаи, защо изпълнявате заповеди на ДПС, защо не ни позволявате да стигнем до сградата на ДПС?", попита Ваташка и призова всички да се отправят към ОД МВР Пловдив, за да зададат същите въпроси.

Кордон полицаи очакваше протестиращите пред сградата на полицейската дирекция. Протестиращите останаха пред централния вход на съда. Там Елена Ваташка благодари на всички, които днес взеха участие в протеста и отбеляза като най-важен факт това, че по време на шествието по бул. "Шести септември", по Главната, по бул. "Цар Борис трети Обединител" хората са ги посрещали с аплодисменти и са ги подкрепяли. Обяви и началото на гражданско неподчинение срещу ислямизацията на България и срещу ДПС.Източник:
http://news.plovdiv24.bgКлючови думи:


Версия за печат:
В Пловдив днес хиляди българи въстанаха в защита на българската земя

Запазете във вашия компютър:
В Пловдив днес хиляди българи въстанаха в защита на българската земя


Разгледано: 788 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Пловдив - Общество
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- V Plovdiv dnes hilyadi balgari vastanaha v zashtita na balgarskata zemya или
- В Пловдив днес хиляди българи въстанаха в защита на българската земя

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433464 посещения • Sitemap