Начало - Новини от Пловдив
Фалшиви били апаратчетата за пестене на ток - Начало
21.01.2018 | 18:40

Неделя
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2014-06-25 19:46:24

Натиснете за увеличение
Фалшиви били апаратчетата за пестене на ток
Мамят ни с всички подобни устройства ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Мамят ни с всички подобни устройства ...


Това сочи анализ на Техническия университет.

Фирми фантоми печелят от уреди ментета за пестене на електрическа енергия. Действат по схемата “Вземи парите и бягай”, въпреки че гарантират връщане на сумата на недоволни клиенти. Такъв е случаят с Георги Тодоров. Със сигурност “изгорелите” от Energy Saver Pro са десетки, но малцина като него тръгват да си търсят правата. Тодоров се оплака в редакцията на “Марица”, че през август миналата година е закупил чрез онлайн поръчка от Energy Saver Pro китайска машинка за 67 лв. Според рекламата в сайта им сметките за ток с техния уред падат до 75 процента. След като го ползвал 2 месеца и не забелязал никакъв ефект (нямал климатик, отоплявал се с дърва и въглища и готвел на газ), той го върнал с надежда да му възстановят парите. Вече 8 месеца обаче фирмата все още му е длъжник, при положение че в общите й условия пише, че максимумът е 90 дни. Преди дни Тодоров подаде жалба в Комисията за защита на потребителите, а оттам трябва да се произнесат до месец. Той е обезверен, че ще си върне парите, целта му е да предпази други хора да не пострадат като него.

Георги Тодоров е направил покупката с наложен платеж чрез куриерската фирма “Д и Д Експрес” ЕООД и пак през нея е върнал уреда. На товарителницата, с която е получил уреда, пише, че изпращач е Енерджи Севър Про с адрес: 81 Oxford Street, London W1D United Kingdom, както и град София. На мястото на телефон е посочен имейл support@energysaver-pro.com, без други координати. В общите условия, видни от сайта на фирмата обаче, е отбелязан съвсем друг адрес: Energy Saver Pro LLC, Trolley Square Suite 20C, Wilmington, DE USA.

В рамките на месец ноември 2013 г. Тодоров е водил кореспонденция по имейл с анонимен представител на фирмата, който му е отговарял на български език. Първо му е писал, че случаят се разглежда от отдел “Рекламации”, в друго писмо, че поради големия интерес към продукта, срокът за отговор е 2-3 месеца. Останалите три мейла от Тодоров останали без отговор. “Марица” се свърза с централата на “Д и Д Експрес” ЕООД в София с молба за координати на Energy Saver Pro.

От куриерската фирма обаче заявиха, че не разполагат с тях, което вероятно е лъжа, защото няма как да нямат данни за доставчика, който обслужват. От пловдивския офис обаче обясниха, че наскоро били залети от рекламации към Energy Saver Pro. В отговор на запитване на “Марица” защо не възстановяват в срок парите на недоволни клиенти, от фирмата отговориха, че няма как да дадат информация за поръчки на други лица.

Доказателства, че уредите за пестене на енергия са измамни, имат от Асоциация “Активни потребители”. Те са направили тест на един от уредите в специализирана лаборатория на Техническия университет, при което е установено, че такова пестене няма. Уредът не реагирал нито на бойлер, нито на печка, нито на компютър. Освен разгледания уред, на пазара се предлагат и много и други, като действието им е сходно. Всички те се определят от търговците като енергоспестители. При някои уреди дори се твърди, че намаляват реактивната мощност и са особено ефективни за уреди с електрически реотани и нагреватели, като бойлери, маслени радиатори и др. отоплителни елсъоръжения. Само че тези уреди не използват реактивна енергия, категорични са специалистите. Изводът, който направихме, е, че закупуването на подобни устройства може да допринесе за забогатяване на някои търговци, но не и до спестяване за потребителите. При средна цена на уред от около 50 лв. ще ви трябват най-малко две-три години, за да го изплатите и да започнете да спестявате нещо. Да не забравяме, че през това време и гаранцията на уреда вече ще е изтекла. С подобни уреди няма да спестим, напротив, ще увеличим разходите си, категорични са от “Активни потребители”.

Мария ПЕТРОВА

Източник:
http://www.marica.bg


Ключови думи:


Версия за печат:
Фалшиви били апаратчетата за пестене на ток

Запазете във вашия компютър:
Фалшиви били апаратчетата за пестене на ток


Разгледано: 776 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Други
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Falshivi bili aparatchetata za pestene na tok или
- Фалшиви били апаратчетата за пестене на ток

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433396 посещения • Sitemap