Начало - Новини от Пловдив
За нов морал копнее  духовният лечител Никола Стоянчев - Начало
18.01.2018 | 19:40

Четвъртък
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2014-07-26 21:27:15

Натиснете за увеличение
За нов морал копнее  духовният лечител Никола Стоянчев
Никола Стоянчев се е посветил на духовното лечение на хората и нарича „мисия“ своята дейност ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Никола Стоянчев се е посветил на духовното лечение на хората и нарича „мисия“ своята дейност ...


От 1991 г. Никола Стоянчев се е посветил на духовното лечение на хората, без да се обезсърчава от силното недоверие, с което в началото бива посрещан. Немалко псевдо-лечители се подвизават като „духовни лечители“ в България по това време. Въпреки трудностите, Никола е свикнал да се изправя пред множеството с открито чело, блага усмивка и търпеливо да поднася онези факти, които нарича „духовни лечебни факти.“

За да се отдаде на ежедневна работа в помощ на болните, Никола Стоянчев изоставя успешната си кариера на главен експерт по екология на уранодобива в завод, където неговото поколение в началото на 90-тте години създава новите технологии в областта. Отначало започва да приема в град Бухово, където от сутрин до вечер идват хора, дори спят там, докато дойде редът им. Случвало се да има по триста души на ден и всички те правили крачка напред към оздравяване, разказва той.

До 1994 г. никоя обществена личност в България не забелязва труда му и не проявява интерес лично да види начина му на работа с болни хора.

След 1997 г. живее за 4 години в Македония, а след това отново го канят там за около 7-8 години общо. Получава официално разрешение да регистрира фирма и обществено признание за лечебната си сила. Днес там има много признателни приятели, на които е помогнал за здравословен проблем.

Своята дейност Никола Стоянчев нарича „мисия“, дарба от Господ, без да настоява хората, които идват при него да са вярващи. Защото, според него, излекуването на човека не зависи от това дали е вярващ, или атеист, а зависи само от Божията воля.

Ето някои негови обяснения какво стои зад духовната същност на всички и всичко:
„Трябва вече да започнем да се съобразяваме с божествената си същност и природа, да я отнесем и към хората около нас. Докосвайки се до духовните факти, ние трябва да върнем позабравеното чувство, че се докосваме до Господ. Когато човек го разбере, по съвсем различен начин ще гледа на природата и ще я пази, ще общува със съседите си, колегите си, семейството си.

Ползата от духовното лечение е да бъде изграден един нов морал, който да води обществото към хармония. Ние сме, така да се каже, заточени на един прекрасен остров в близкия Космос и няма къде да отидем на друго място. И трябва да започнем да се грижим за това място, за Земята. Тя също е Господ. Ако ние и говорим, вярвайте, няма да ги има тези катастрофи и огромни бедствия, които ни се стоварват. Същото важи и за климата.

Духовното лечение , освен че води човека до по-добро състояние, се явява много мощен, прекрасен, светъл път на познание. Повдига толкова много въпроси, например: Кой извършва работата? Кой е компетентен да направи тези неща в такова сложно място, каквото е човешкото тяло? Очевидно става въпрос за сила, която е компетентна за всичко това.
Това е така, защото светът фактически е сам. Единството е неизбежен факт. Ако един е създал света от себе си, ето, религията говори за това, че „В Началото бе Словото, и Словото беше в Бога, и Бог беше това Слово, и всичко от Него стана, и нищо от станалото не е станало без Словото, а то беше живот и светлина за човеците ...“.

И тъй като мислите ни, това е Слово, Словото винаги е същото, което е създало света, тоест, ние си изграждаме тези светове. Думите ни, мислите ни създават реалността.
Важно е да осъзнаем, че човекът е едно и също с болестта и няма да се разболее от нея, тя няма да го победи, защото той не го иска, това е съвсем естествено. Става дума за осъзнаване на единството, на оная жива реалност, че аз „съм“ всичко, което „е“ – и острието, което е насочено към мен, и то няма да ми навреди.

Спомням си, когато бях 15-16-годишен ученик в Перник, на гости на Българския държавен цирк дойде един йога - Махариши Свами Дев Мурти. Този човек тогава беше около 60-годишен, едър, много интересен. Едно от нещата, които показа, беше да легне гол върху натрошена камара от стъкла, след това му сложиха дебела дъска отгоре и по нея мина една от гумите на ЗИЛ. Ние бяхме смаяни. Когато ЗИЛ-ът се оттегли, йогата стана, изтръска полепналите стъкла. Нещо ме хвана под лъжичката; не знаех какво е, но във всички случаи беше възторг. Знаех, че пред себе си виждам една страна на човешката природа, за която никой не ме е учил, никой не ме е просвещавал. И чак през 1991 г. разбрах какво е. „А този човек бях Аз - казва Господ – но Аз бях и остриетата, и тежестта на камиона бях Аз, и тялото бях Аз, и ето – не си навредих.“

Това е същият акт на ходене по вода (както при Исус Христос), но само че тук е за нещо друго. Обстоятелствата, които могат да те убият, са същите, които могат да те защитят, и да те предпазят, те са живи. Всичко, до което се докосваш, те превъзхожда поради това, че е от Словото и е живо, и те гледа от всякъде, а след това ти се оставя да го ползваш.

По-късно разбрах, че Свами Дев Мурти е бил изгонен от България от тогавашните власти. И това е съвсем естествено. Спомням си за онази жена, която хвърлила няколко съчки в огъня на кладата, на която горял Ян Хус, защото се уплашила да не би огънят да угасне – а Хус възкликнал „О, свещена простота!“

Именно в този смисъл, йогата беше изгонен от България. И дойде отново преди 5-6 години през лятото, цели 44 години, след първото си посещение. Беше поканен от едно българско дружество. Той вече беше на 108 години, с бяла брада, излъчваше достойнство и в него нямаше капка обида, и продължи да разказва онези истини, заради които е живял.

Животът е велик чрез хората, чрез своите велики синове, учители, просветители, мъдреци. Животът е прекрасен, но именно такива личности дават новите очи, с които хората да видят тази красота и това очарование - та това е самият Господ.Ключови думи:


Версия за печат:
За нов морал копнее духовният лечител Никола Стоянчев

Запазете във вашия компютър:
За нов морал копнее духовният лечител Никола Стоянчев


Разгледано: 673 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Други
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Za nov moral kopnee duhovniyat lechitel Nikola Stoyanchev или
- За нов морал копнее духовният лечител Никола Стоянчев

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433290 посещения • Sitemap