Начало - Новини от Пловдив
Тайнствен камък на Джендем тепе лекувал болести и прогонвал пороци - Начало
21.01.2018 | 02:53

Неделя
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2014-07-29 16:24:59

Натиснете за увеличение
Тайнствен камък на Джендем тепе лекувал болести и прогонвал пороци
Мистериите на Джендема не свършвали дотук, защото лековито подземно лъчение се проявявало и на върха на тепето ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Мистериите на Джендема не свършвали дотук, защото лековито подземно лъчение се проявявало и на върха на тепето ...


Мистериозен камък, който се намира на пловдивското Джендем тепе, има излъчване като за цял терапевтичен комплекс, пише в. Стандарт.

До този извод стигнап преди няколко години радиестезистът и дългогодишен ръководител на Духовен център "Геа" доц. Ангел Калинов. За съжаление, в началото на тази година ученият, който е и бивш шеф на катедрата по генетика в Аграрен университет - Пловдив, почина. Разкритията, които прави обаче, са фундамент, върху който последователите му могат да градят разнообразни теории за връзката между живата и неживата природа и как се отразява тя върху най-висшите обитатели на планетата - хората.

Джендема, както още наричат Младежкия хълм, е не само най-високото тепе, но и най-лековитото. Причината е именно уникалният камък, който доц. Ангел Калинов открива с помощта на махалото и други способи, които се прилагат в радиестезата. Ученият в действителност попада не на един камък, а на залежи на огромен минерал с размери 17 на 17 м, който се издига и над земята, но в по голямата си част е под повърхността. "Скалата на здравето", както я нарича доц. Калинов, излъчва енергия, която се разпръсква в пространството и е лековита. "Ако стоиш там един час, животът ти се увеличава с 10 г., обяснявал приживе доцентът. Открива камъка преди няколко години и през цялото това време изследванията му са съсредоточени върху тази извънземна сила. Откривателят е стоял на камъка многократно и го е изследвал и работил с него с помощта на махалото. Изводите, до които стига са, че престоят върху минерала не само действа благотворно на здравето и удължава живота, но и може да избави хората от пороците. Например пушачите, които искат да хвърлят никотина, трябва само до поседят върху минерала и с цялото си съзнание да повтарят наум мантрата.

"Искам да се откажа от цигарите. На никого няма да правя зло". Може да се наложи да повторят действието много пъти, това зависи колко са пристрастени. Със сигурност обаче, според пловдивския доцент, лъчите от минерала ще им помогнат да превъзмогнат вредния навик. Същото се отнасяло до любителите на чашката, както и за пристрастените към дрогата. Силата на скалата от Джендема ученият изпитал върху себе си, защото самият той бил страстен пушач, който поглъщал по кутия цигари на ден. Благодарение на минералите обаче се освободил от влиянието на тютюна. Камъкът помагал и при различни заболявания, затова неслучайно доста хора дори прекарвали нощта край скалата в търсене на изцеление. Духовен център "Гея" дори имаше идея да организира дежурство на свои членове в района, които да съветват хората къде точно да застанат, за да е най-силен ефектът от лъченията. Мястото отново се определя с помощта на махалото. Идеята още обаче не е реализирана.

Тайните на Джендема не свършват дотук. Лековито подземно лъчение се проявява и на върха на тепето, край празния басейн, сочат инструментите на доц. Калинов. Там, само че точно в посока изток, на 10 м дълбочина бил гробът на тракийски вожд.

Впрочем тепето някога е било известно тракийско светилище, под което били прокопани 7 тунела. Там са се извършвали церемонии, включително жертвоприношения. На върха на тепето се намира и Камъкът на Петър Дънов. Оттам в първите десетилетия на XX век Учителят обичал да съзерцава панорамата към любимата си Рила. Джендем тепе било любимо място на членовете на Бялото братство.

Откъде идват тайнствените лъчи, които карат махалото да се върти силно в кръг? На 50-метрова дълбочина има златен кварцов кристал, изследван лично от Калинов. Кристалът излъчва енергия, която лекува различни болести. Според една от версиите, бил създаден от високоразвитата древна и тайнствена лемурийска цивилизация, по-стара от тази на атлантите. Има и други теории, които насочват към тезата на Калинов. Според тях България е защитена от разрушителни земетресения именно поради наличието на такива златни кварцови кристали. Те са причината и страната ни да е един от трите основни енергийни центъра на планетата.

Земя, заедно с Тибет и района около Чили и Перу, теория, споделяна и от пловдивския радиестезист. Според него най-големият златен минерал е именно в подножието на Младежкия хълм в Пловдив. Дори припомня, че преди години тук било разположено военно поделение със задача да търси ядреното съкровище, но акцията приключила без успех. Кварцовият кристал от Джендема пък има огромна сила и лекува всички болести. Силата на светлинния поток е 9333 фотони и като "електрически уред" той е способен да освети планетата ни 333 333 пъти. Минералът включва в съдържанието си всички 12 камъка от нагръдника на Аарон, описан в Тората. Освен на Джендема, според доц. Калинов енергийни кристали има под Белинташ, Перперикон, Татул и Седемте езера в Рила.

Аполон бди над Адския хълм

Джендем тепе от турски означава "адски хълм". Той е най-високият от седемте възвишения в Пловдив с надморска височина 307 м. Хълмът се намира в западната част на града. В древността е наричан Хълм на нимфите дриади. Има сведения, че огромна статуя на бог Аполон от бронз е стояла на върха на хълма до късната Античност. На равната площадка на върха на хълма са открити основите на интересен култов паметник. Върху разрушените зидове на стар езически храм, посветен на Аполон Кендрисос през V-VI век, се е издигала старохристиянска базилика. Джендем тепе е гравирано на антична филипополска монета, част от монетното богатство на Пловдивския археологически музей. Гравьорът е изобразил храм на Аполон със статуя на божеството и Тракийския конник отдясно. Вляво е гравиран друг храм в пълен профил. Всъщност това са фасадите на храм, чийто основи са открити от археолозите. В подножието на хълма е намерена и мраморна статуя на Аполон, който е бил изключително почитан в Древния Филипопол. В по-долния план на гравюрата, т.е. в подножието на хълма, се очертава друг, по-малък храм. В средата на композицията, в сравнително едър мащаб, отново е представена статуя на Аполон върху колона с коринтски капител. Под колоната се намира жертвеник. Авторът на тази сложна композиция не е пропуснал да обозначи по десния склон на тепето въздушния мост, акведукта, който е снабдявал града с питейна вода от Родопите. Възстановка на част от акведукта и сега може да се види около Коматевския транспортен възел. През османския период хълмът е наричан Джин тепе, което означава хълм на духовете.

Източник:
http://www.plovdiv.utre.bg


Ключови думи:


Версия за печат:
Тайнствен камък на Джендем тепе лекувал болести и прогонвал пороци

Запазете във вашия компютър:
Тайнствен камък на Джендем тепе лекувал болести и прогонвал пороци


Разгледано: 600 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Пловдив - Общество
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Taynstven kamak na Dzhendem tepe lekuval bolesti i progonval poroci или
- Тайнствен камък на Джендем тепе лекувал болести и прогонвал пороци

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433367 посещения • Sitemap