Начало - Новини от Пловдив
В Пловдив откриха 70-тият юбилеен Международен технически панаир - Начало
21.01.2018 | 18:47

Неделя
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2014-09-29 20:33:02

Натиснете за увеличение
В Пловдив откриха 70-тият юбилеен Международен технически панаир
Панаирът беше открит от вицепремиера Екатерина Захариева ...
В Пловдив откриха 70-тият юбилеен Международен технически панаир
Панаирът беше открит от вицепремиера Екатерина Захариева ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Панаирът беше открит от вицепремиера Екатерина Захариева ...


70-тият юбилеен Международен технически панаир в Пловдив беше открит от вицепремиера Екатерина Захариева.
Това не е обикновено изложение, защото тук се срещат компании, региони и държави за съвместни действия в общия им стремеж към ефективни инвестиции и по-добър живот, каза вицепремиерът Захариева. Тя увери, че правителството упорито работи за подобряване на бизнес средата, за устойчивост, предвидимост и стабилност на държавата. След това пожела на участниците в панаира много успехи и намиране на нови решения, а на ръководството на националния изложбен център – да продължава да допринася за развитието на икономиката в България и Югоизточна Европа.

Както вече съобщихме за юбилея панаирът намали стойността на билетите с над 30%. Входът струва 4 лева, за инвалиди, пенсионери и ученици – 2 лв., а карта за цялата седмица – 12 лева. Фирми, които купуват над 20 билета с предварителна заявка, също ползват цена от 2 лева за входен талон.
В настоящето издание на Есенния панаир общо 870 компании от 37 държави представят модерни разработки в машиностроенето, строителството, електрониката, енергетиката, екологията, управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване.

За първи път в историята на Международния панаир Пловдив тази година няма да има изложение на леки автомобили.

За това писа Plovdiv24.bg.

Официалната причина - спад в продажбите.

"Банковата криза удари продажбите на автомобили. След продължителни срещи със Съюза на вносители и дистрибутори на автомобили в България стана ясно, че те не желаят да участват тази година в Международния панаир в Пловдив, тъй като има сериозен спад на продажбите след банковата криза, която още не е разрешена".

Това заяви Иван Соколов, председателят на Съвета на директорите на панаира.

Водещата пловдивска фирма "Балканкар Рекорд" АД ще представи новите разработки от тази година електровлекачи, мотокари за работа с природен газ и др.
"Балканкар Рекорд" АД е специализирана фирма в производството на мотокари, електрокари, електроплатформи, влекачи, сменни съоръжения към тях и резервни части. На откритата площ IX-2 пред палата 13 всички клиенти и посетители ще могат да се запознаят с цялата нова продуктова гама на изложението

Д-р Иван Соколов по време на пресконференция преди официалното откриване на панаира коментира, че се увеличава броят на изложителите, които се завръщат - тази година са 54, а миналата са били 50. Той подчерта и другата тенденция – окрупняването, което се вижда в браншовете, представени най-силно на изложението - машиностроене, строителство, електротехника и електроника, енергийна ефективност.

Тазгодишната програма включва и над 30 събития, по време на които ще бъде обърнато внимание на инструментите за финансиране по оперативни програми на ЕС и тяхното прилагане. Българската агенция за инвестиции организира кръгла маса за привличане на инвеститори в Южен Централен район.

За първи път се провежда и Европейски минен бизнес форум. Българската търговско-промишлена палата е подготвила семинари и безплатни консултации по различни проблеми на фирмената дейност.

Друга инициатива - Дни на зелената енергия, включва 6 прояви, както и щанд за консултации.

Посетителите могат да се запознаят с добри практики, финансови инструменти, продукти и решения, намаляващи енергийните разходи. Българската асоциация по информационни технологии ще представи своя Офис за технологичен трансфер и иновации в подкрепа на малките и средни предприятия, дигиталното предприемачество и моделите на бизнес в Интернет епохата.

В рамките на Международния технически панаир в Пловдив в Дните на зелената енергия ще бъдат представени модели за намаляване на разходите за отопление и осветление в обществени и битови сгради.

Водещата тема е „Финансови инструменти за енергийна ефективност в общините“. С нея днес се откри четвъртото издание на Дните на зелената енергия. Бяха представени възможностите за финансиране по европейски програми и за постигане на енергийна ефективност без големи инвестиции, иновативни начини за по-широко използване на възобновяемите енергоизточници и платформата ManagEnergy.

Нов акцент е проблемът за енергийния мениджмънт в училищата, на който е посветен семинар на 30 септември. На него ще бъдат демонстрирани софтуерният продукт „VerySchool навигатор“ и система за цялостен контрол върху разходите на електрическа и топлинна енергия. Инсталацията е реализирана в четири пилотни училища в Европа, сред които и Професионална гимназия по електроника и електротехника в Пловдив.

Семинар „Моделиране и измерване на качество на въздуха в градовете е планиран за 1 октомври. Ще бъдат обсъждани методи за мониторинг на въздуха, борбата срещу неговото замърсяване и климатичните промени.

Десета национална конференция „Интелигентни градове и региони – устойчиво енергийно управление и биоенергетика от отпадъци” организира Асоциацията на българските енергийни агенции на 2 октомври. Ще бъдат представени варианти на сгради и екоселища с почти нулево потребление на енергия.

Участието в Дните на зелената енергия е безплатно. Те се организират от Асоциацията на българските енергийни агенции, Енергийна агенция-Пловдив и Международен панаир Пловдив. Инициативата е част от съпътстващата програма на най-големия делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа, наред с още 30 делови събития.

Сред тях е първото издание на Европейския минен бизнес форум, който започна на 29 и ще продължи на 30 септември под патронажа на министъра на икономиката и енергетиката. Основните теми са свързани с европейското партньорство, корпоративната отговорност, социалните инвестиции и цялостното развитие на минната индустрия. В програмата са включени кръгла маса за суровините в Европа и презентации на водещи фирми.
Инициатор и организатор е Българската минно-геоложка камара, а партньори са Европейската асоциация на минните индустрии (Евромин), Министерство на икономиката и енергетиката и Международен панаир Пловдив. Желаещите да участват могат да се се регистрират в сайта на форума.
Той се допълва от изложбата „Интермин експо“, показваща техника и оборудване за добив на подземни богатства, за геологопроучвателния сектор и за минно строителство.

Освен нея, в рамките на Есенния панаир в Пловдив се организират и специализираните изложби „Акватех“ (за технологии и управление на водите), Аутотех“ (за транспорт и автосервизно оборудване), „Елтех“ (за електроника и електротехника), „Енеко“ (за енергетика и екология), „Инфотех“ (за информационни технологии), „Машиностроене“, „Стройтех“ (за строителни материали, машини и технологии), „Химия“.

Гостите на панаира ще могат да се запознаят с общо 30 новости, наред със стоки, пуснати на пазара през последните две-три години. С иновациите е свързана и една от атракциите - шоу с роботи, което се прави за първи път. Състезания с „умните машини" по сглобяване на кубчето „Рубик", демонстрации и прожекции на филми ще има всеки ден в палата 8.


Ключови думи:


Версия за печат:
В Пловдив откриха 70-тият юбилеен Международен технически панаир

Запазете във вашия компютър:
В Пловдив откриха 70-тият юбилеен Международен технически панаир


Разгледано: 666 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Пловдив - Общество
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- V Plovdiv otkriha 70-tiyat yubileen Mezhdunaroden tehnicheski panair или
- В Пловдив откриха 70-тият юбилеен Международен технически панаир

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433396 посещения • Sitemap