Начало - Новини от Пловдив
Бедствената ситуация  в Пловдивска област се подобрява днес - Начало
23.01.2018 | 11:52

Вторник
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2014-10-27 23:03:15

Натиснете за увеличение
Бедствената ситуация  в Пловдивска област се подобрява днес
Въпреки това положението си остава напрегнато и тревожно ...
Бедствената ситуация  в Пловдивска област се подобрява днес
Въпреки това положението си остава напрегнато и тревожно ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Въпреки това положението си остава напрегнато и тревожно ...


Положението в Пловдивска област се нормализира след обилните валежи през почивните дни. Въпреки това и днес имаше язовири, които преливат и много наводнени къщи.

За това информира Агенция "Фокус".

Днес преля язовир Брегово, община Първомай.
Нивото му е достигнало 10 см над преливника и от тази сутрин е започнало контролирано изпускане, съобщава Струмен Авков, директор на Напоителни системи Пловдив.

Изтичането на язовира е било забелязано още в събота. От тогава се наблюдават нивата му и изпусканото количество. По думите на Авков, няма опасност от наводнения, всичко е в рамките на нормалното. Ситуацията вече е овладяна.

Напрежение е имало и в селата Козаново и Боянци, Асеновградска община, където са разположени три язовира. Най-голям от тях е язовирът 40-те извора. Още в събота ситуацията и там е била овладяна, каза Авков. Започнало е и аварийно укрепване на дигата на река Стряма, при село Долна махала. Укрепването ще приключи утре.

Междувременно стана ясно, че вчера близо 60 жители на село Болярино, община Раковски, са били евакуирани превантивно, заради критичното ниво на микроязовир в общината.

Информацията е дадена от директора на ОДМВР Пловдив Пламен Узунов.

Имало е реална заплаха водата да залее селото. Сигнала е подал кмета на селото, около 18 часа снощи. Микроязовирът, който се намира над селото, е бил на ръба. Хората, чиито къщи са непосредствено под микроязовира, са били евакуирани от екипи на пожарната и полицията. Те са били настанени в кметството и читалището. Опасността вече е отминала и тази сутрин хората са се върнали по домовете си, каза Пламен Узунов.

Язовирът е бил изпускан поетапно.

Кметът на община Садово Димитър Здравков съобщава,че е отменено е бедственото положение в общината. Бедственото положение е било обявено в събота, тъй като река Сушица е излязла от коритото си и е заляла къщи в село Богданица. Две от общо 6 заляти къщи, вече са паднали. Това е второ наводнение от реката в рамките на два месеца. Дигата се нуждае от укрепване, което е трябвало да направят „Напоителни системи” още в началото на октомври, каза Здравков. Хората са настанени при роднини. Наводнени са и две къщи в Садово. Те са с паднали стени. И в момента общинска комисия оглежда щетите по къщите.

Без ток остават районите на Бяла Черква, Добралък и Студенец в област Пловдив поради обилните снеговалежи през почивните дни.

За това са съобщили от електроразпределителното дружество.

Към настоящият момент се работи по отстраняването на авариите, за да се възстанови възможно най-бързо електрозахранването в селищата по високите родопски части. В останалата част на областта е нормализирано положението с електрозахранването.

Областният управител Розалин Петков съобщи, че аварийни групи възстановяват електрозахранването в община Лъки. По думите му няма ток в цялата община и екипите ще работят непрестанно до разрешаването на проблема.

Възстановено е движението по пътя между пловдивските села Лилково и Дедево където имаше паднало дърво, съобщава Георги Кунев, говорител на Пловдивската пожарна.

Не така стоят нещата в Асеновградско, където има пет активизирали се свлачища.


Това съобщи зам.-кметът на общината Пламен Йончев.

По пътя за Асенова крепост, където се изграждат подпорни стени, целият скат се е срутил на пътя. Близо 200 кубика скална маса се е изляла на пътното платно, каза Йончев. На същия път, на 1.400 км от разклона на пътя Асеновград-Смолян, нагоре по пътя за Лясково, се е активизирало ново свлачище. Там подпорна стена няма. В момента се работи, излети са основите на подпорна стена, която ще е висока около 2 метра, за да се спре свлачището. По този път няма канавки и водоскоци, затова цялата земна маса от скалите пада върху пътя.

Главният път Асеновград – Смолян не е засегнат от свлачищата. В Бачково, на улица „Освобождение” също има свлачище, каза Йончев. Половината улица почти я няма на 9 метра дължина. Там също ще е нужно укрепване с подпорна стена, която да е висока около 4 м. Към 40-те извора също има пропаднал участък, съобщи още зам.- кметът на Асеновград. Свлачище се е образувало и по долното течение на река Асеница, в град Асеновград, след моста на Общинския пазар. Пътят води към Индустриалната зона. Има срутище, стената почти е паднала. Поставени са обезопасителни ленти.

Йончев смята, че ако продължи да се подяжда пътя на това място, той почти ще се разруши. Ето защо още в четвъртък от общината са поискали средства от Междуведомствената комисия на стойност 174 000 лева. Там трябва спешно да се реагира. От общината се надяват държавата да помогне, тъй като няма да могат да се справят сами.

Източник:
http://www.focus-news.netКлючови думи:


Версия за печат:
Бедствената ситуация в Пловдивска област се подобрява днес

Запазете във вашия компютър:
Бедствената ситуация в Пловдивска област се подобрява днес


Разгледано: 914 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Регионални
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Bedstvenata situaciya v Plovdivska oblast se podobryava dnes или
- Бедствената ситуация в Пловдивска област се подобрява днес

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433445 посещения • Sitemap