Начало - Новини от Пловдив
Прекъснатата ни връзка с природата неизбежно ражда песимизъм - Начало
21.01.2018 | 18:40

Неделя
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2014-11-24 22:47:58

Натиснете за увеличение
Прекъснатата ни връзка с природата неизбежно ражда песимизъм
В правотата на този извод ни уверява лечителят Никола Стоянчев ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

В правотата на този извод ни уверява лечителят Никола Стоянчев ...

Никола Стоянчев ще бъде в Пловдив на 29 ноември (събота)
Телефон за записване и информация: 0895 648 496
.

Трябва да се превърнем в пазители на Словото, съветва още той.

Често ме питат възможно ли е лечението по духовен път. Лечението по духовен път е всъщност благоволение на Господ да промени човека и човешкото битие. Това лечение е възможно, защото именно Бог се явява същност на абсолютно всичко, за което можете да се сетите.

Прекъснали сме връзката си със своята всемогъща природа и това ни поставя в положение на песимизъм, трудно излизане от състояние на застой и то тъкмо, когато в нас са решенията на абсолютно всички проблеми.

Ако върнем историята назад до момента на стартиране на пространството и времето, известен в науката като „Големия взрив“, миг преди него всичко беше „самотно и единно“. И от това самотно нещо започна Сътворението. Това, което беше в Началото, се разшири до степен, каквато можем донякъде да усетим - това е безкрайната Вселена. Но това не е нищо друго, освен онова Начало, което беше преди да стартират пространството и времето.

Тогава, каквито и форми и измерения да придобива нашият свят, можем да го дефинираме единствено в Началото. Затова и енергията не може да се изгуби, а само се променя от един вид в друг. Затова и в съвременната физика се знае, че във всяка точка в пространството и времето енергията е безкрайност, че във всяка точка има частица и античастица с безкрайна енергия.

Св. Йоан е казал: „В начало беше Словото, и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото.“ А от научна гледна точка, използвайки теорията за Големия взрив, казваме, че това е онзи момент преди стартирането на пространството и времето, когато всичко е било събрано в едно. Това начало се характеризира с безкрайни възможности за нас. Щом енергията е безкрайност, значи всичко е възможно.

И така, създавайки света от Себе си и човека, именно това Начало или Господ се оставя в човека, та човекът да може да се изразява. Това е Словото. Човекът, който далеч не е съвършен, използва Словото. Това Слово е най-голямата сила, която въобще може да съществува.

Когато хората говорят, те винаги създават светове - тоест, ние можем да кажем, че сме добре или зле от това, което сме говорили или чули. Винаги Словото е в основата на всичко. Идва един момент, когато се чувстваме болни и безпомощни и в този момент ни е необходима помощ.

Развивайки света и човека, науката, винаги се характеризира със степен на компетентност и знание. Това знание е характерно за днешния, но не и за утрешния ден. С други думи, на границата на нашата компетентност ние даваме безутешни жертви, ако се осланяме само и единствено на нашата наука.

Защо човек боледува?

Човек боледува поради употребата на Словото и своята уникална дарба, която ни прави хора, дадена от Създателя - свободната воля. Свободната воля на човека, който е в развитие, е да ползва Словото, което е съвършено, не е изгубило първоначалната си мощ. Това довежда до ситуация, в която човек изковава своята съдба и тя невинаги е радостна.
За да решим нашите проблеми, на нас ни е нужно вдъхновение. Нужни са ни знание и интуиция как да продължим напред. Затова, когато лекувам, съветвам хората един път в денонощието от 21:00 до 21:30 ч. да се отпуснат в своя дом и от сърце да кажат: „Господи, оставям се в Твоите ръце!“ . Ето това е нашата свободна воля сега, каквото и да е станало, в този момент се оставяме в Божиите ръце.

Резонансът на тази наша воля мигновено се усеща като проява на нашата Божествена същност, която решава проблема. Човек от началото е абсолютно перфектен, дори да е най-окаяният на вид. Винаги в него се намира абсолютно здравият човек. Въпросът е ние да му дадем да се изяви. На съвременен език казваме, че когато една система не работи, тя трябва да се рестартира.

Духовната дарба за изцеление е възможна, защото истината е тази, че светът има Създател, той е Господ, следователно създаденото е живо, с това трябва да се съобразяваме. Какво означава да зная, че моята същност и вашата същност е една и съща? Господ изгражда и мен, и вас. Нашата същност е еднаква. Когато хората ясно започнат да схващат това, конфронтацията ще отпадне. Никога не бих вдигнал ръка срещу друг човек, осъзнавайки, че това съм аз.

Бог изгражда всичко от А до Я

Господ е същност на всички, а болестите също е Той. Правим уточнение, да, Бог е Любов и Светлина. А ние, хората, за да се чувстваме такива, трябва да се изявим като независими индивиди и това се постига чрез дарбата свободна воля. Тя ви прави независим човек, ползвател на Словото и отговорен за това, което вършите чрез Словото, което е Господ. Защото всички ваши намерения и мисли са думи. Това, което искате да направите, също са думи.

Трябва да се превърнем в едни пазители на Словото и тъй като не знаем как става това, отделяме малко време, за да кажем: „Господи оставяме се в Твоите ръце!“. Нашият живот е постоянно осъществяване чрез Господ, според свободната воля.

Лекувам хората вече 24 години

На местата, където съм ходил, следват лечебни факти. Най-общо се вижда, че между лечителя и хората, дошли да получат помощ, съществува такава връзка, за която никога в училище не сме учили. Пред лечителя седи аудитория с изключително широк спектър на проблематика, не само здравна. И в процеса на общуване между него и аудиторията започват да се раждат лечебни духовни факти. Болните места започват да се затоплят, охлаждат, някои хора започват да виждат по-ясно; бучките, които до преди малко са могли да бъдат напипани, омекват или изчезват; появяват се миризми, в началото лоши, след това дори миризма на тамян или на рози. Всичко това става, без да се споменава на присъстващите, че това ще се случи, без никакви внушения.
Духовното лечение винаги е благоволение на Господ да промени човека. Създавайки от Себе си всичко, Господ се явява и същност и на човека и на човешката проблематика, и единственото безгрешно решение на проблемите.

В наше време от изключително значение е да могат да бъдат измерени фактите на духовното лечение. Да се каже има ли ги тези факти, защо започва затопляне на болното място, охлаждане и така нататък. Чрез измерването на тези факти ще стигнем до ясното съзнание, че в човешкото духовно и материално пространство работят сили, които знаят какво трябва да направят, сили и абсолютно знание.

За силата на тези лечебни факти свидетелстват безброй писма от хора, които са идвали при мен и са намерили помощ.

Защо Бог допуска болестите и нещастията?

Наред с всички дарби, има една особена, която ни прави хора – свободната воля, която споменах. Тя ни позволява да се изявим, както си искаме, но за всичко следва изтърпяване на последствията – и от думите ни, и от делата ни. Върху човек влияят не само неговите думи и дела, но и онези думи и дела на другите хора, насочени към него. Състоянието на човека като цяло е резонанс на всичко онова, което той е чул, изприказвал и извършил. И на онези думи и дела, които са били на неговите предци.

На нас постоянно ни е необходимо връщане към Началото, от където можем да почерпим вдъхновение и знание как да постъпваме, та нашата съдба и здравето ни да се подобрят. Когато лекувам, това се усеща. Усеща се, че човешкото тяло и дух се променят, хората се променят към по-добро. А ние вечер сме отделили време – поне за половин час да се отдалечим от нашето Его.

Повече информация за Никола Стоянчев можете да получите на сайта му http://nikolastoyanchev.net/ .

Никола Стоянчев ще бъде в Пловдив на 29 ноември (събота)
Телефон за записване и информация: 0895 648 496


Ключови думи:


Версия за печат:
Прекъснатата ни връзка с природата неизбежно ражда песимизъм

Запазете във вашия компютър:
Прекъснатата ни връзка с природата неизбежно ражда песимизъм


Разгледано: 1312 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Други
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Prekasnatata ni vrazka s prirodata neizbezhno razhda pesimizam или
- Прекъснатата ни връзка с природата неизбежно ражда песимизъм

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433396 посещения • Sitemap