Начало - Новини от Пловдив
За какво да помислим при избора си на лаптоп? - Начало
24.02.2018 | 19:49

Събота
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2017-09-29 12:06:24

Натиснете за увеличение
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
Първо трябва да съобразите за какво ще използвате лаптопа си - за гейминг или за други неща - филми, музика ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Първо трябва да съобразите за какво ще използвате лаптопа си - за гейминг или за други неща - филми, музика ...


Тъй като не смятаме всеки ден да си купуваме нов лаптоп, изборът ни трябва да е внимателно премислен. При избора на лаптоп важна роля играят много фактори, като например качеството спрямо дизайна, издръжливостта и други. Има някои неща, на които да обърнем внимание преди да пристъпим към покупка на лаптоп.

Процесорът

Ако сте се спрели вече на определен модел, проверете дали поддържа операционната система, с която възнамерявате да го ползвате. Ако няма да ползвате лаптопа за гейминг или графична обработка, то не ви е необходим процесор с висока изчислителна мощност, тъй като всеки предлагащ се процесор на пазара би ви бил достатъчен. Не е нужно да инвестирате във мощен процесор просто за работа със браузъри, офис пакети и приложения за общуване онлайн.

Паметта

Не мислете, че колкото повече памет има лаптопът, толкова по-добре. Всъщност паметта е важна за добрата производителност на един лаптоп, но не е толкова определящ параметър, тъй като има по-важни от нея аспекти. Отново зависи какви са вашите изисквания. Повечето лаптопи на пазара са с 4GB RAM, които ще ви бъдат напълно достатъчни, ако ще ползвате за офис приложения, филми, музика. Все пак ако държите на паметта, 8 GB RAM също не е лош вариант.

Подходящият размер

Лаптопите обикновено се категоризират според размера на екрана. Важно е първо да определите точно за какво ви трябва и след това да подберете подходящия за себе си екран. Естествено лаптоп с по-голям екран ще осигури по-голямо визуално качество, отколкото такъв с по-малък. Ако пътувате често, то един обемист и тежък лаптоп не би ви бил удобен. Нужен ви е лаптоп, който е лесно преносим и функционален. Обикновено най-леките лаптопи започват от 11-12 инча като теглото им е 1,5-2,5 кг.

Ноутбуците са по-подходящ вариант, ако често сте на път, без достъп до зареждане на батерията. Избирайте такъв с батерия с висока издръжливост. Лаптопите от 13-14 инча са под 2,5 кг. отново предлагат преносимост, но в същото време са с повече функции. Ако държите на големия екран, то 15 инчовите са за вас. Те са по-тежки(2,5-3,5 кг.) и са подходящи за тези, които не планират да пътуват често. Друга опция за тези, които смятат да ползват лаптопа предимно вкъщи са тези от 17-18 инча. Те са машините, които предлагат най-голяма мощност, висока ефективност и разделителност на екрана. Те са подходящи за почти всичко: от обикновена обработка на документи до висок клас игри и графична обработка.

Обикновено и цените им са по-високи, особено от тези от бизнес клас. За съжаление не всеки от нас има възможността да се сдобие с последния модел лаптоп. Обаче има опция да си закупим хубав бизнес лаптоп на ниска цена, ако изберем от различните лаптопи втора ръка от iZoneBG. Въпреки че са употребявани, предлаганите модели лаптопи в този онлайн магазин са от висок бизнес клас и са с добри технически параметри и висока производителност. Те са от най-големите имена в производството на компютри и лаптопи, което гарантира и техния дълъг живот, дори след изтичане на гаранцията. Всички модели лаптопи, които магазинът предлага са внимателно прегледани за дефекти, почистени и са преминали са през технически тестове за качество.

Клавиатурата

Важно е клавиатурата и тъчпада на лаптопа да са ни удобни, тъй като ще ги използваме постоянно. Избирайте лаптопи със здрави и стегнати бутони. Добра идея е да пробвате още в магазина дали ви е удобно да пишете на лаптопа.

Батерията

Ако ще пренасяте често лаптопа си, то със сигурност ви е необходима издръжлива батерия.

Видеокартата

Ако обичате да играете 3D игри или работите с обемни програми, то определено ви трябва мощна графична карта. Ако искате да гледате филми с Full HD качество или да ползвате специални програми като Photoshop например, добра идея е да са вземете лаптоп с отделна видеокарта.

Марката

Марката също играе решаваща роля. Няма съмнение, че ако марката е авторитетна, то и нейните модели лаптопи също ще са надеждни. Едни от най-препоръчваните са DELL Аpple HP Lenovo, Asus, Microsoft, Samsung, IBM, Toshiba.Ключови думи:


Версия за печат:
За какво да помислим при избора си на лаптоп?

Запазете във вашия компютър:
За какво да помислим при избора си на лаптоп?


Разгледано: 900 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Други
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Za kakvo da pomislim pri izbora si na laptop? или
- За какво да помислим при избора си на лаптоп?

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS434271 посещения • Sitemap