Начало - Новини от Пловдив
„Не се прецаквай сам” - Начало
21.01.2018 | 06:55

Неделя
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2009-06-23 00:00:00

Натиснете за увеличение
„Не се прецаквай сам”
Защо проваляме сами живота си и как да спрем да го правим ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Защо проваляме сами живота си и как да спрем да го правим ...


От автора на „Спри да хленчиш! Размърдай си задника” и „Не се скатавай! Работи! Лари Уингет:

„Написах тази книга, за да привлека вниманието на хората и да им напомня, че те живеят живота си в пълно противоречие с начина, по който твърдят, че искат да го живеят. За да им докажа, че лъжат самите себе си, когато само казват, че искат успех, щастие и просперитет. За да ги накарам да проумеят, че техните резултати са следствие от техните дела. За да им покажа, че сами саботират успеха си, но все пак има начин да променят живота си напълно. И аз знам точно как”.
Лари Уингет

В „Не се прецаквай сам” Лари Уингет отново дразни и шокира своите читатели. С типичното си пиперливо чувство за хумор той предлага упражнения и примери за изготвяне на минипланове за бизнес, личностно усъвършенстване, финанси, възпитание на децата и за здравето.

Тази книга е лекият ритник, от който всеки има нужда, за да се откаже от лошите си навици, които му пречат да постигне целите си.

Според Лари Уингет „Не се прецаквай сам” е най-позитивно заредената от всичките му книги. В никоя от предишните няма толкова практическа информация какво точно трябва да се направи, за да се променят нещата.

Тази книга ще ви покаже как може да станете по-успял човек. Авторът не твърди, че това е единственият възможен начин, а просто един от възможните варианти. Това са начините, които са проработили при него. Вярваме, че ще свършат работа и на вас.

Нищо ново

Един от най-често отправяните упреци към моите книги е, че в тях има голяма доза опростяване на нещата. Хората казват неща като: “Ама тук няма нищо ново!” Отговорът ми е: “Благодаря ви!” Няма нищо ново в сферата на успеха, щастието и просперитета. Книгите, които ти обещават напълно нов подход към успеха, те лъжат. Бъди внимателен с човек, който ти казва: “Имам нещо абсолютно ново, специално за теб.” Обърни му гръб и бъди сигурен, че си се отървал от поредния идиот. Няма такова нещо като “напълно нов подход” в нашата област. В медицината има сензационни открития. В науката има революционни пробиви. Но при личностното усъвършенстване нещата стоят по-различно. Никой не е открил нов ключ към успеха. Това няма да се случи. Хората, които твърдят обратното, злоупотребяват с твоята слабост, защото ти си мислиш, че старите неща не са ти свършили работа, така че може би нещо ново ще проработи. След това умниците завиват в нова опаковка добрите стари неща, наричат ги “нови” и те подкокоросват да си ги купиш. Спомняш ли си новата кока-кола? Това беше чудесен маркетингов заговор, за да се осигури повече място на щандовете в магазините за марката. За известно време работеше, защото хората винаги се втурват като луди да купуват всичко “най-ново и подобрено”. Накрая обаче балонът се пукна, защото клиентите осъзнаха, че не можеш да подобриш оригиналната формула. Същото е и с личностното развитие и бизнес съветите. Хората винаги се втурват да купуват това, което е пакетирано като “ново и подобрено”, но когато опаковката падне, истината лъсва и всички се връщат към оригиналната формула.
Моите идеи са оригиналната формула. Искам да знаеш, че това, което споделям с теб, са напълно познати и стари неща. Стари нещица, които почти всеки успял човек е правил и прави. Неща, които вършат работа. Доказани. Неща, които не са се променили от векове и едва ли някога ще се променят. На които може да разчиташ. Това, което има успех днес, е абсолютно същото, което е постигнало успех и през изминалите столетия. Моля те, не очаквай някаква нова информация от мен, защото не разполагам с такава. Моите дрънканици са същите добри, стари истории, които философите разказват за успеха в продължение на векове. Но ще получиш Ларизираната версия върху тях.
Един човек ми написа доста неприятно писмо, в което ми казваше, че в книгите си не предлагам нито едно нещо, което да не отговаря чисто и просто на здравия човешки разум. Той е абсолютно прав. И това е така, защото открих, че здравият разум, който, предполага се, всеки човек трябва да има ­ също както т.нар. обща култура и елементарните познания за света около нас, ­ е всичко друго, но не и присъщ на хората (също както културата и познанията). Ако прочетеш идеите ми и си кажеш: “Ама това е напълно естествено, здравият разум го изисква!” ­ аз със сигурност няма да те опровергая.
Казвали са ми, че всички хора вече знаят това, за което ще говоря по-нататък в книгата. Иска ми се да беше вярно. Но не е. Съгласен съм, че би трябвало да го знаят, но случаят не е такъв. А дори и да греша, и наистина всички да го знаят, те не правят нищо с него. Стигаме до момента, в който опровергавам старата поговорка “Знанието е сила”. Съжалявам, не е. Знанието не е сила. Реализирането му е сила. Това, което знаеш, променя в много малка степен ­ а понякога и никак ­ твоя живот. Това, което правиш с притежаваното познание, е причина за всички промени в света.

Знанието НЕ е сила.

Реализирането на знанието е сила.

Ето моите основни принципи:

Твоят живот си е твоя лична работа. И твой личен провал.
*
Поеми отговорността за него.
*
Научи какво трябва да направиш, за да го поправиш.
*
Действай въз основа на това, което си научил.
*
Наслади се на резултатите.

Ето това май е всичко необходимо, за да бъдеш щастлив, успял и проспериращ. Доста простичко, нали? Няма да ти се извинявам, че имам толкова малко принципи. Не вярвам, че успехът е някаква особено сложна работа. Използвал съм тези принципи безброй пъти по най-различни начини. Говорел съм за това как те действат в различни ситуации. Виждал съм ги разработени на практика в различни варианти. Правя всичко това, защото искам, когато стигнеш до края на книгата, да нямаш никакви съмнения относно моята позиция и за това, което е необходимо самият ти да направиш, за да имаш повече успех. Искам да чуеш толкова много пъти тези идеи по толкова различни начини, че най-накрая да нямаш друг избор, освен да ги схванеш.
Повторението е ключът към възприемането на идеите.

Последни думи, преди да започнеш

Това не е книга за философията на успеха. Това е книга за практическото приложение на успеха. Това е призив за действие. Целта ми е да я прочетеш, след това да я оставиш настрани, да вдигнеш задника си и да направиш нещо!
Версия за печат:
„Не се прецаквай сам”

Запазете във вашия компютър:
„Не се прецаквай сам”


Разгледано: 1816 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Други
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- „Ne se precakvay sam” или
- „Не се прецаквай сам”

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433373 посещения • Sitemap