Начало - Новини от Пловдив
Алфарисърч: РЗС и ВМРО с най-голям потенциал за растеж в Пловдив - Начало
24.01.2018 | 03:44

Сряда
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2009-06-24 00:00:00

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

.

Двадесет дни преди парламентарния вот, социологическа агенция "Алфарисърч" публикува нагласите на избирателите във връзка с парламентарните избори в Пловдив. 55 процента от анкетираните заявяват, че категорично ще гласуват на 5 юли. 17 процента са тези, които се колебаят, а 28 процента са отговорили, че няма да дадат своя глас.

Ако изборите се провеждаха следващата неделя, 6.3 процента ще дадат гласа си за РЗС - ВМРО, 2.7 процента за ПП "Лидер", 22.9 процента за ГЕРБ, 5.5 процента за Партия Атака, 11 процента за Коалиция за България, 1.5 процента за НДСВ, 1.1 процента за ПП Зелените, 3.3 процента за Синята коалиция, 0.4 процента за ДПС. От запитаните 32.2 процента са отговорили, че няма да гласуват, а 14.3 процента са посочили друга партия.

При посочване на водачите на листи на основните партии в Пловдив, анкетираните са избрали да ги подкрепят по следния начин:

Бойко Ватев - РЗС - ВМРО - 7.4 процента
Емил Кошлуков - Лидер - 6.4 процента
Иван Тотев - ГЕРБ - 31.9 процента
Красимир Кузмов - ДПС - 0.7 процента
Павел Шопов - Атака - 5.7 процента
Стефан Данаилов - КБ - 17.6 процента
Милен Велчев - НДСВ - 3.5 процента
Димо Гяуров - Синята коалиция - 5.3 процента
Друга партия - 21.6 процента

На въпроса "Взели ли сте решение за коя партия ще гласувате?" 52.1 отговарят, че са взели решение отдавна, 4 процента не са сигурни и е възможно да променят решението си, 13.2 процента още не са решили окончателно за кого да гласуват, 28 процента заявяват, че няма да гласуват. Без отговор на въпроса остават 2.7 процента от запитаните.

От посочените отговори прави впечатление, че съюзът между РЗС и ВМРО в Пловдив се оказва популярен в града под тепетата и намира одобрение със сериозна перспектива за положително развитие до деня на изборите. Потенциалът за растеж на одобрението тук е най-голям, сравнено с останалите политически формации. Според анкетираните, РЗС и ВМРО имат сходни политически послания и по принцип акцентират върху близки ценности, което кара избирателите да приемат добре общата листа в Пловдив. Ясните и категорични послания свързани с проблеми като противодействие на корупцията и промени в конституцията, правят възможно възходящо нарастване на одобрението за кандидатите на РЗС - ВМРО в града до края на кампанията. За сравнение, подобен ръст на растеж не е характерен за другите кандидати.

Наблюдава се изразен спад в подкрепата за ГЕРБ под тепетата, което основно се дължи на допуснатият административен гаф на водача на листата Иван Тотев при излизането му в отпуск. Това необмислено решение е довело до определено разочарование и отдръпване на електорат. Влияние върху спадащата популярност на ГЕРБ вероятно оказва и отпадането от листите на знакови за партията личности, които първоначално са били обявени като възможни кандидатури, но след това не са намерили място в листите. Което е довело до разочарование и разминаване на очакванията на избирателите. Подобен проблем на припознаването на избирателното доверие може да се окаже решаващ в по-късната фаза на кампанията, което ще доведе до отлив на гласове от ПП ГЕРБ в Пловдив.

Представянето на Синята коалиция до момента не потвърждава породените очаквания от вота за европейски парламент. Излъчената за Пловдив кандидатура на Димо Гяуров не успява да събере симпатиите на пловдивчани. До голяма степен това се дължи на неговия непловдивски произход, който самият кандидат в кампанията си се опитва да омаловажи и да превърне във виц, което очевидно не му носи дивиденти. Наблюдава се и друга обезпокоителна тенденция за сините, това са обявените близо 2500 гласоподаватели, които са поискали да гласуват не в Пловдив - град, а в Пловдив област. Смята се, че това е твърд електорат от стари седесари, които ще дадат своя глас в полза на кандидата Йордан Бакалов.

Друга негативна тенденция за Пловдив се наблюдава при ПП "Лидер". След тиражираните съмнения за търговия с гласове на евровота, при тях се наблюдава сериозен отлив от електорат в Пловдив и представянето им под тепетата не успява да мобилизира електорат.

http://www.plovdiv24.com/Версия за печат:
Алфарисърч: РЗС и ВМРО с най-голям потенциал за растеж в Пловдив

Запазете във вашия компютър:
Алфарисърч: РЗС и ВМРО с най-голям потенциал за растеж в Пловдив


Разгледано: 1389 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Пловдив - Политика
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Alfarisarch: RZS i VMRO s nay-golyam potencial za rastezh v Plovdiv или
- Алфарисърч: РЗС и ВМРО с най-голям потенциал за растеж в Пловдив

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433470 посещения • Sitemap