Начало - Новини от Пловдив
И отчетите на Dell потвърдиха лошото състояние на бранша - Начало
24.01.2018 | 03:45

Сряда
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2009-08-28 00:00:00

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Финансовите резултати на втория по големина производител на компютри в света – Dell, за второто фискално тримесечие потвърдиха това, което показаха и отчетите на другите гиганти от технологичния сектор – компютърната индустрия остава в затруднено положение.

Продажбите на базираната в Тексас компания се свиват с 22% на годишна база в рамките на тримесечието от май до юли до 12,8 млрд. долара.
Нетната печалба отчита годишен спад от 23% до 472 млн. долара, или 24 цента на акция, спрямо печалба от 616 млн. долара, или 31 цента за акция, за трите месеца до 31 юли 2008 г. Резултатите обаче се оказаха по-добри от прогнозите на анализатори и акциите на Dell поскъпнаха с близо 7%.
Пазарните анализатори очакваха по-малка печалба от 23 цента на акция и приходи от 12,6 млрд. долара. Отчетите на Dell за изминалото тримесечие разкриват, че печалбата на акция намалява с 4 цента поради разходите за преструктуриране на компанията, предаде AP.
За да оптимизира своите разходи, ръководството на компанията намалява броя на служителите, както и начинът, по който се изработват и продават компютрите. Над 9 хил. служители са били съкратени до края на януари и по този начин персоналът на Dell намалява до 78 900 души.
Продажбите на персонални компютри на домакинствата нарастват със 17% за последните 12 месеца благодарение на големите отстъпки и засиления потребителски интерес към лаптопите. Покупките от страната на бизнеса обаче се свиват с 32% на годишна база до 3,3 млрд. долара.
Точно поради тази причина финансовите резултати на Dell се влошават повече от тези на лидера на пазара и главен конкурент Hewlett-Packard. Около 80 на сто от бизнеса на Dell идва от продажбите на компютри на компании, правителствени агенции и други институции.
Според основателя на компанията и неин главен изпълнителен директор Майкъл Дел приходите през втората половина на годината ще се повишат спрямо първото полугодие, в случай че възходящият тренд в търсенето на компютри, който се наблюдава в момента, се запази.
Той предупреди, че печалбата на Dell ще остане под натиска на агресивното ценообразуване и нарастването на разходите за отделни компоненти като екраните с течни кристали. Според него разходите на компаниите за компютърно оборудване може да останат слаби до 2010 г.
Акциите на Dell приключиха вчерашната сесия с ръст на цената от 6,7% и поскъпват с още 3,1% до 16,13 долара за акция в часовете на електронната търговия на борсата Nasdaq. Пазарната капитализация на Dell е нараснала с близо 53% до 30,6 млрд. долара от началото на тази година.

Източник:
Списание Финанси
http://financebg.comВерсия за печат:
И отчетите на Dell потвърдиха лошото състояние на бранша

Запазете във вашия компютър:
И отчетите на Dell потвърдиха лошото състояние на бранша


Разгледано: 1608 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Техника
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- I otchetite na Dell potvardiha loshoto sastoyanie na bransha или
- И отчетите на Dell потвърдиха лошото състояние на бранша

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433470 посещения • Sitemap