Начало - Новини от Пловдив
Детски фестивал „Мечти и отбори” по случай Световния ден на хората с увреждания - Начало
18.02.2018 | 05:07

Неделя
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2009-12-02 00:00:00

Натиснете за увеличение
Детски фестивал „Мечти и отбори” по случай Световния ден на хората с увреждания
Спортен фестивал за деца със и без увреждания в спортна зала Триадица ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Спортен фестивал за деца със и без увреждания в спортна зала Триадица ...


По случай Международния ден на хората с увреждания, 3 декември, младежкото сдружение „Мечти и отбори България” и Българската асоциация за рекреация, интеграция и спорт за (БАРИС) организират спортен фестивал за деца със и без увреждания в спортна зала Триадица. Фестивалът е част от пректа на Британски съвет “Мечти и отбори” и се осъществява със съдействието на Столична община, „Софийска вода” АД, софийския Ръгби клуб „Мърфис Мисфитс” и Нестле България

Фестивалът е подготвен от младежи, преминали обучителния модул „Млад лидер”, организиран от сдружение „Мечти и отбори – България”. Обучението им помага да развият своите лидерски качества и толерантност, да се запознаят с основните правила за общуване с хора с увреждания и да се научат да управляват малки проекти. Те придобиват умения да подготвят адаптирани игри за фестивала, достъпни за всички участници. За участие във фестивала са записани около сто деца на възраст от 8 до 10 години с различна степен на увреждания, и без увреждания от столични училища и центрове за деца, лишени от родителски грижи. Целта на организаторите е да покажат, че бариерите пред децата с увреждания могат да бъдат преодолени и всички могат да се забавляват заедно. Фестивалът е добър пример за общество, в което всички си помагат, подкрепят и научават нови и интересни неща един от друг. Участие във фестивала ще вземат Никола Дограмаджиев и Нана.

Спортът като непосредствен начин на общуване дава възможност на младите лидери да изграждат полезни умения: да се научават да работят заедно, да поемат и разпределят отговорности и да бъдат уверени при общуването с връстници и възрастни. Те се запознават с етикета на общуване с хора с увреждания, с коректния начин и правилната терминология да се обръщат към тях. След края на съвместните им спортни дейности младежите общуват по-непринудено помежду си, откриват в себе си нови способности и научават нови неща за възможностите на своите връстници.


За журналисти – заповядайте на спортния фестивал „Мечти и отбори” на 3 декември 2009 г., четвъртък, от 10,30 часа в спортна зала „Триадица”, (ул. Силиврия и ул. Риккардо Ваккарини). Вход свободен.

****************

Бележки за редакторите:

• „Мечти и отбори” е проект на Британски съвет за развиване на лидерския потенциал у младите хора и интеграция на млади хора с увреждания чрез спорт. В България той се реализира в партньорство с Министерството на физическото възпитание и спорта и Младежкия спортен фонд на Обединеното кралство. Освен обучение в лидерство, интеграцията на деца със и без увреждания в един и същи „отбор” допринася за изчистване на различията между децата въз основа на техните физически или умствени възможности.

• Сдружение „Мечти и отбори България” е млада неправителствена организация, учредена през 2007г. от група ентусиазирани младежи с цел формиране и развитие на лидерски умения и толерантност към различията у младите хора в България, повишаване и укрепване на гражданската активност у младите за развитие на гражданско общество в България и защита правата на децата и младите хора в съответствие със законодателството на РБългария. За повече информация посетете http://www.mobg.orgВерсия за печат:
Детски фестивал „Мечти и отбори” по случай Световния ден на хората с увреждания

Запазете във вашия компютър:
Детски фестивал „Мечти и отбори” по случай Световния ден на хората с увреждания


Разгледано: 975 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: От страната - Общество
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Detski festival „Mechti i otbori” po sluchay Svetovniya den na horata s uvrezhdaniya или
- Детски фестивал „Мечти и отбори” по случай Световния ден на хората с увреждания

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433898 посещения • Sitemap