Начало - Новини от Пловдив
Вицето на „Фейсбук” при Иван  и Андрей - Начало
23.01.2018 | 11:58

Вторник
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2010-10-27 00:00:00

Натиснете за увеличение
Вицето на „Фейсбук” при Иван  и Андрей
„Фейсбук” е най-голямата социална мрежа на планетата с близо 600 милиона потребители ...
Вицето на „Фейсбук” при Иван  и Андрей
„Фейсбук” е най-голямата социална мрежа на планетата с близо 600 милиона потребители ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

„Фейсбук” е най-голямата социална мрежа на планетата с близо 600 милиона потребители ...

Във вторник вечер специален гост в „Шоуто на Иван & Андрей” бе един от най-влиятелните хора в света вицепрезидентът на „Фейсбук” ( www.facebook.com ) – Блейк Чендли. „Фейсбук” е най-голямата социална мрежа на планетата с близо 600 милиона потребители. Затова някои хора го определят като третата по големина държава в света. Заедно с него в студиото бе и домакинът на най-голямото изложение за е-бизнес и маркетинг в Европа Webit 2010 – Пламен Русев.

Основателят на „Фейсбук” Марк Зукърбърг първи в света предоставя проста платформа за обмяна на информация и общуване с приятели. „Понякога най-добрите концепции се оказват най-простите!” – каза Мистър Чендли.

Пламен Русев пък обясни понятието „социална мрежа” като „онова, което събира хората на едно място”. „Комуникацията се развива и се случва онлайн и днес онлайн се нарича „Фейсбук”!” – допълни домакинът на Webit 2010.

Г-н Чендли не смята, че заради интернет хората са забравили да общуват, както и не смята, че цялата общност не намира във „Фейсбук”. Той определи качването на снимки като най-разпространеното нещо във „Фейсбук”.

Иван & Андрей на свой ред показаха на заместник-шефа на „Фейсбук” на какво ние българите викаме „социална мрежа”. Двамата водещи започнаха презентацията си с думите: „Може би не знаете, че българинът е открил социалната мрежа много преди да има интернет или ток!”. Веднага в студиото бе внесен „нашият български Фейсбук”, а именно – лютата домашнярка! Иван & Андрей обясниха, че от силната българска ракия така ти се развързва езикът, че общуването става толкова лесно. „Става ти много социално и леко замрежено” – смяха се шоумените. На г-н Чендли доста му се услади родната напитка и се пошегува, че след такава „социална мрежа” има много снимки във „Фейсбук”, за които хората биха искали да забравят.

Заместник-шефът на „най-големия клюкарник” в света каза, че във „Фейсбук” има около 1,6 – 1,7 млн. българи. Жените и мъжете, ползващи социалната мрежа в световен мащаб, били поравно. Потребителите на интернет феномена прекарвали там по 6-7 часа средно на месец.

На база на отскоро нашумелия и в България филм „Социалната мрежа” Иван & Андрей попитаха госта си вярно ли е, че „Фейсбук” всъщност е създаден заради мъж, който е изоставен от жена. Чендли с усмивка отговори: „Холивуд иска вие да си мислите така!”. По неговите думи Марк Зукърбърг e един 26-годишен човек – билионер, който умее да гледа в бъдещето и на 19 год. създава тази мания за човечеството днес.

Относно съмненията, които се появиха, че „Фейсбук” е проект на ФБР, вицепрезидентът каза, че всеки ден има нови теории за социалната мрежа, но не може да се отговаря на всички. „Ние разполагаме с нашите потребители и ако има нещо нередно, няма да просъществува този бизнес!” – категоричен бе той. По-скоро от компанията смятат, че добавят нещо добро в живота на хората.
Блейк Чендли хвърли един поглед и коментира страницата на „Шоуто на Иван & Андрей” във „Фейсбук”. Той отбеляза, че страницата на шоуто има над 8 хил. фена, но ако всеки, който гледа предаването, влезе ще станат много повече. „Страницата ви във „Фейсбук” изглежда страхотно и мисля, че шоуто ви е страхотно, а често такива шоута имат много добри страници!” – добави Мистър Чендли.

Един от най-важните хора в света се обърна към домакините на шоуто и им каза: „Аз не съм известен! Вие сте известни!”. Съветът, който той дава на всички известни хора, е да проверяват дали някой не е взел тяхната самоличност във „Фейсбук”, защото това само по себе си е признак за популярност. Ако дадена личност се сблъска с подобен проблем, трябва веднага да сигнализира на администраторите на „Фейсбук”, които ще се намесят веднага, предупреди той. Според него един от ключовете на най-голямата социална мрежа на планетата е, че хората там са реални личности.
Тъй като във „Фейсбук” се подвизават така наречените „хейтъри”, които пишат само негативни коментари и обиди, Иван & Андрей бяха любопитни какво вицепрезидентът ще каже за това. В отговор Блейк Чендли отговори: „Това, което постигна интернет, е да даде гласът на хората да се чуе и те коментират! Тази възможност хората да дискутират е много здравословна и е част от живота!”.

Webit, чийто лектор е и самият Блейк Чендли, а Нова телевизия основен медиен партньор, се намира в Топ 3 на събитията за дигитализация и маркетинг в Европа. Като домакин на ивента Пламен Русев обясни, че на Webit 2010 ще има над 5000 посетители и над 80 лектори, които ще съветват как компаниите да продават повече, как да работят ефективно със социалните мрежи и др.Ключови думи:


Версия за печат:
Вицето на „Фейсбук” при Иван и Андрей

Запазете във вашия компютър:
Вицето на „Фейсбук” при Иван и Андрей


Разгледано: 1918 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: От страната - Бизнес
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Viceto na „Feysbuk” pri Ivan i Andrey или
- Вицето на „Фейсбук” при Иван и Андрей

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433445 посещения • Sitemap