Начало - Новини от Пловдив
Започва изпълнението на Програма “Модна Европа” - Начало
22.01.2018 | 06:04

Понеделник
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2010-11-06 00:00:00

Натиснете за увеличение
Започва изпълнението на Програма “Модна Европа”
Нова страна откри представителство в Европейски Моден Съвет

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Нова страна откри представителство в Европейски Моден Съвет

С двудневни работни срещи в конферентната зала на Новотел Букурещ в румънската столица се проведе 3-то издание на международната конференция TEX TEH III, посветена на Приложение на нанотехнологиите в текстилната индустрия. Актуалната тема дискутираха широко международните специалисти от 10 страни в 4 отделни сесии, организирани от Националния институт за текстил и кожи на Румъния.

Със своя мащабен национално-представителен Моден Департамент, домакините направиха умел преход от важните теми и иновации за текстилната индустрия към тези за модната креативна индустрия, в качеството си на учредители и пълноправно управляващи членове на Европейския Моден Съвет. Заедно с анализ на модните тенденции в дизайна на облекло в Модния музей и презентационните зали в град Фоскани, бяха демонстрирани чрез уърк-шоп най-актуалните технологии за изработване на кройки за висша мода и уникати чрез системата „3D-Body-Scaning Technology”, популярна вече не само във Франция и Румъния.

4-те сесии на ІІІ-та международна конференция в Румъния, очертаха перспективата на следващите издания да бъдат свързани с иновациите в европейския и световен моден мениджмънт и моден дизайн. Повод за това бе съчетаването на TEX TEH III със специална сесия на 2-рата Генерална среща на Европейски Моден Съвет, която постави началото на изпълнението на Програма „Модна Европа”.

Сред основните теми и решения на Европейския Моден Съвет по предварително публикувания чрез Държавен вестник дневен ред, бяха направените промени в статута, съобразно Договорът от Лисабон за функциониране на Европейския Съюз. Заедно с тях се установи Процедурен Правилник за управление на модната институция в качеството й на представител на интересите на Европейската Комисия и Европейския Парламент в областта мода и моден дизайн.

Дискусиите маркираха и утвърдиха решенията за осъществяване на генерални стратегически партньорства за изграждане на Обединена и Мощна Модна Европа.

Бяха актуализирани също всички посоки и действия в подкрепа на европейската икономическа стратегия „ЕВРОПА2020” за модната индустрия на Европа. Те ще се осъществяват чрез етапно и приоритетно изпълнение до 2020 г. като се започне от 1 януари 2011 с общоевропейски конкурс за млади дизайнери EUROPEAN FASHION RISE.

Останалите включени 147 дейности на Програма „Модна Европа”, може да видите публикувани на страницата на Европейската Комисия тук:
http://ec.europa.eu/dgs/secretariat_general/eu2020/docs/european_fashion_council_en.pdf .

10-те управляващи Европейския Моден Съвет страни-членки на Общността ще депозират в най-близко време в Европейската Комисия и Европейския Парламент изготвения Проект за Директива на европейски стандарт за презентация на мода и моден дизайн чрез FASHION WEEK и други публични събития от този род. Концепцията от 20 страници има за цел да унифицира в един образец модните събития, свързани с името на Европа, Европейския Съюз и Европейски Моден Съвет, за да намалеят всички национални и икономически различия чрез постигане на максимален културно-икономически прираст и утвърждаване на единно високо качество и ниво с щемпел „Произведено в Европа”.

С оглед поставените цели и действия Обединението от модни NGO/Think-Tank изпрати покани до 50-те национално-представителните модни организации на всички европейски страни, които все още не са открили своето представителство в Съвета. Сред тях са и тези, които макар да са частично разположени и териториално граничещи с Европейския континент, като членове на Съвета на Европа и асоциирани към каузата на Европейския Моден Съвет могат да вземат активно участие във всички дейности и публикации.

Армения е първата страна от най-отдалечения край на Източна Европа споделяща своя суверенитет с институциите на Европейския Съюз. Като силно интегрирана с европейските приоритети тя вече откри своето модно европейско представителство чрез Арменския Моден Съвет – http://www.style.am .

«I do welcome the strategy, the initiatives and programs EFC designs, and on behalf of our organization express our desire to contribute to its development and growth”, казва в писмото си Г-н Ваян СИМОНЯН-Президент на арменската модна институция. „We will do utmost to best cooperate”, продължава той „ to reach the same common goal of Fashion Europe”. Новият представител на интересите на Европейската Комисия в областта мода и моден дизайн се представлява също от Г-жа Армине ТАДВЕОЗЯН- Вице Президент, която взе активно участие и на проведената генерална среща на Европейски Моден Съвет в Букурещ в началото на този месец.

Практиката да бъдат оповестявани всички решения и действия на Европейски Моден Съвет ще продължи.


Ключови думи:


Версия за печат:
Започва изпълнението на Програма “Модна Европа”

Запазете във вашия компютър:
Започва изпълнението на Програма “Модна Европа”


Разгледано: 1632 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: От страната - Култура и забава
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Zapochva izpalnenieto na Programa “Modna Evropa” или
- Започва изпълнението на Програма “Модна Европа”

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433414 посещения • Sitemap