Начало - Новини от Пловдив
23.01.2018 | 11:51

Вторник
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2011-02-11 00:00:00

Натиснете за увеличение
"Тошиба"стъпва  в България с регионален офис
"Тошиба" ще открие регионален офис в България за Централна и Източна Европа, Средния изток и Северна Африка ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

"Тошиба" ще открие регионален офис в България за Централна и Източна Европа, Средния изток и Северна Африка ...


България ще е втората европейска страна след Англия, в която корпорация "Тошиба" ще открие скоро свое регионално представителство за операции с Централна и Източна Европа, Средния изток и Северна Африка. Това съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма след срещата на министър Трайчо Трайков с представители на японския концерн, предаде БТА.

Груповият мениджър Осаму Томита и старши инженерът на една от компаниите на корпорацията за пренос, разпределение и индустриални системи Кейдзо Хонда представиха нов тип батерии за различните видове електрически превозни средства и висока степен на устойчивост и издръжливост при големи температурни разлики.

Министър Трайков се запозна с най-новите разработките на фирмата за системи за слънчева енергия и "умни" мрежи.

В България компанията планира да построи до Ямбол 10-мегаватова фотоволтаична централа. Друг неин проект у нас е съвместно производство за компоненти и асемблиране на инвертори за енергийни системи. Те ще се изнасят от тук за европейския пазар. Очаква се разговорите за бъдещия български партньор в джойнт венчъра да приключат скоро.

През януари японската корпорация "Тошиба" предложи на България участие в широкообхватен проект, свързан с развитието на система за компоненти на т.нар. "умни мрежи" и производство и внедряване на електромобили. Компанията подписа меморандум за развитието на тези проекти с Българския енергиен холдинг. Това стана по време на среща в Токио с ръководството на "Тошиба" и Трайчо Трайков, който бе част от делегацията на премиера Бойко Борисов в Япония.

"Поздравяваме ви за смелостта да организирате конференция за електромобилите, това е признак за напредничаво мислене", подчертаха днес и представители на ръководството на "Шевролет", които също разговаряха с министър Трайков.

Директорът на американската компания за Централна и Източна Европа Андрю Хигинс и мениджърът за специални автомобили Хюсеин Хасани го запознаха с параметрите на новия електрически автомобил на марката - "Волт". Той е вече готов и търси пазари отсам Океана. За него не се изисква инфраструктура за зареждане и може да черпи ток направо от контакта вкъщи или в офиса, но все още е доста скъп - 41 000 долара в САЩ, а в Европа - 40 000 евро.

Засега компанията няма планове за производство на "Волта" в Европа, но в някои европейски страни законодателството позволява отстъпки при покупка на такова возило.

България би могла да бъде партньор на автомобилния концерн "Рено Нисан" при производството на електромобили, стана ясно и от среща на министър Трайков с представители на концерна.

"България има интерес да развива производството и продажбата на електромобили. В момента разработваме система от стимули, които да насърчат навлизането им на пазара - с подкрепата на държавата и общините", каза министър Трайков по-рано днес на конференцията. Той припомни и на японските, и на американските предприемачи, че страната ни е удобна платформа за европейския пазар, а бизнесът работи при ниски данъци, в условия на нисък бюджетен дефицит и сериозни стимули за чуждестранни инвестиции.

Източник:
http://olddnes.dir.bg


Ключови думи:


Версия за печат:
"Тошиба"стъпва в България с регионален офис

Запазете във вашия компютър:
"Тошиба"стъпва в България с регионален офис


Разгледано: 2226 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: От страната - Бизнес
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- "Toshiba"stapva v Balgariya s regionalen ofis или
- "Тошиба"стъпва в България с регионален офис

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433445 посещения • Sitemap