Начало - Новини от Пловдив
Пресконференция в Стария град - Начало
23.01.2018 | 18:11

Вторник
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2011-04-27 00:00:00

Натиснете за увеличение
Пресконференция в Стария град
Заповядайте на 27 април, сряда, от 10.30 часа в галерия „Анастас” на ул. „Витоша” 1-3 ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Заповядайте на 27 април, сряда, от 10.30 часа в галерия „Анастас” на ул. „Витоша” 1-3 ...

Имам огромното удоволствие да ви поканя на пресконференция във връзка с голямото откриване на галерия „Анастас” с изложба на емблематичния за Пловдив и за съвременната българска живопис Анастас Константинов. Заповядайте на 27 април, сряда, от 10.30 часа, в единствената по рода си частна галерия от такъв мащаб в България, която представя творчеството само на един автор, намираща се в сърцето на Стария Пловдив, ул. „Витоша” 1-3.

На официалното откриване на галерията, което е на 29 април, ще присъстват колекционери от Америка и Европа, както и известни български и чуждестранни творци на изкуството.

Галерия „Анастас” е създадена по идея на художника и е изграждана на три етапа в продължение на близо 17 години. Първата част е завършена и открита през 1994 година, като заема две нива под художественото ателие на художника в южната сграда. Вторият етап, продължил две години, два месеца и два дни, е свързан с изграждането на две сгради на мястото на 150 годишни стари постройки. Откриването на тази част на галерия „Анастас” става на 28 май 1999 г. и съвпада с откриването на Европейския месец на културата в Пловдив. Част от комплекса „Анастасови къщи” през 2005 година е обявен за паметник на културата от ансамблово значение, а декоративния таван в ателието е художествен паметник на културата.

Третият етап от изграждането на галерия „Анастас” приключи сега и оформи цялостната визия на уникалното за България, а и за Европа арт пространство. Площта от 400 кв. м, покрита с ръчно изработените подови мозайки, множеството живописни платна и пластики наредени на трите етажа на галерията, както и скулптурните композиции в двора - дело на Анастас, оформят неповторимо средище на изкуството. Творческият път на Анастас е над 30-годишен, но новата му изложба се явява като върхово постижение на автора и представя над 130 нови творби - живопис и скулптура. Създадени с класически средства (маслени бои, бронз и камък) носят духовни послания, вълнували човечеството от векове. Или както казваше проф. Енчо Мутафов „изкуството на Анастас възкресява духа на хилядолетните ни праотци и го изпраща в Космоса”.

*******************

АНАСТАС КОНСТАНТИНОВ е роден на 29.03.1956 г. в гр. Пещера. През 1976 г. завършва художествена гимназия в гр. Казанлък, а през 1982 г. живопис във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий”. Член е на Съюза на българските художници от 1985 г. Има над 60 самостоятелни изложби в страната и по света, като негови творби са притежание на Националната художествена галерия – София и градските художествени галерии в Пловдив, Плевен, Велико Търново, Бургас, Добрич, Балчик, Пазарджик и др.

Акционери на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк купуват негови картини от изложбата му в Люксембург през 1991 г. Анастас Константинов има свои колекционери в България, Германия, Съединените щати, Холандия, Швейцария, Гърция, Франция, Турция, ОАЕ, Япония, Русия и др.

За информация:
GSM 0898 618 782
арт директор на галерия „Анастас”
Емилия Константинова – .


Катя Стайкова, журналистКлючови думи:


Версия за печат:
Пресконференция в Стария град

Запазете във вашия компютър:
Пресконференция в Стария град


Разгледано: 1560 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Пловдив - Други
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Preskonferenciya v Stariya grad или
- Пресконференция в Стария град

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433456 посещения • Sitemap