Начало - Новини от Пловдив
За ремонт плачат дупките по улиците на Пловдив - Начало
23.01.2018 | 18:12

Вторник
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2012-07-02 00:00:00

Натиснете за увеличение
За ремонт плачат дупките по улиците на Пловдив
Асфалтирането стартира до края на юли ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Асфалтирането стартира до края на юли ...


Предвидили сме за настилките около 8 млн. лева, уверява кметът Иван Тотев.

Лятото е в разгара си, топло е, няма дъжд - благодатно време за уличните ремонти. Дупки в Пловдив дал господ. На Коматевско шосе, след като по сигнал на шофьори кметицата на “Южен” доц. Павлинка Кацарова разпореди да запушат опасната яма, цъфна още една.

Паветата отново хвърчат изпод колелата на автомобилите, рискувайки да строшат стъклото на някоя от преминаващите коли и да убият човек. Лошото е, че се отварят и други, а шосето не е включено в програмата на ремонти за тази година.

Ще се кърпи. По бул. “Н. Вапцаров”, “Ст. Стамболов”, “Д. Талев”, “Ал. Стамболийски”, между блоковете в жилищния комплекс “Южен” се кара между кратерите, ако успееш да ги избегнеш.

Така е и в район “Централен”, където освен разбитите улици е пълно и с поломени тротоари.
Офанзива за преасфалтиране на окаяните ни улици не се забелязва, с малки изключения. В “Централен” с прясна настилка са отсечката на ул. “Иларион Макариополски” и ул. “Тодор Бурмов”.

По договор, подписан още в миналия мандат, тези дни започна разширението на бул. “Марица-юг”. Неколцина работници от “Жилфонд” кърпят старите плочки на централния площад. И по районите тук-таме запушват особено опасни дупки.

Какво става? Защо не се виждат валяци и не мирише на нов асфалт, след като за уличните настилки са планирани милиони? Провеждаме конкурси за избор на изпълнители, по-голямата част от процедурите, включително и по районите, приключват и реално ще се работи през август, септември и октомври, обясни кметът Иван Тотев.

Ремонтите нямаше как да стартират по-рано, защото бюджетът беше приет през март. Изборът на фирмите е дълъг - обявите за големите поръчки трябва да стоят на сайта на Агенцията повече от месец. А офертите се гледат под лупа, за да няма повод за обжалване.

В средата на юли ще започнем да асфалтираме, но реално ще се работи през август, септември и октомври, увери кметът. Тази седмица се очакват резултати от конкурса за обществена поръчка за 4 млн. лева, която включва седем позиции.

Обявен е конкурсът за още 2 212 000 лева, районите имат за ремонт на улици и тротоари 1,5 млн. лева, отделно ще търсим изпълнители за реконструкцията на бул. “Руски” и на Пещерско шосе, изброи Тотев.

“Руски” ще се разширява от западната страна при моста на Герджика, Пещерско шосе ще се удвоява от жп прелеза до бившия магазин “Направи си сам”. Предполага се, че тази година за уличните ремонти ще бъдат вложени най-малко осем милиона лева.
Къде ще има нов асфалт, докато дойде зимата?

Според условията на най-големия конкурс, който е на финала, настилка ще се подменя на бул. “6 септември” от кръстовището с “Васил Априлов” до пл. “Шахбазян”. Преасфалтиране е предвидено на бул. “Цар Борис III Обединител” от Чифте баня до Сточна гара, като в същата поръчка е включено и разширяването на кръстовището до бившата клиника за патологична бременност.

Ремонт ще се прави на бул. “Александър Стамболийски“, на бул. “Христо Ботев”, до табелата на “Асеновградско шосе”, на ул. “Перущица” от пресечката със “Свобода” до тази с Пещерско шосе, при надлез “Скобелева майка”.

Дано няма обжалване, кръстят се общинари. Поръчката за 2,2 млн. лева, обявена в края на май, е спряна заради жалбата на асеновградската фирма “Запрянови - 03”. Тя оспорваше конкурсните условия пред Комисията за защита на конкуренцията, но миналата седмица оттегли жалбата.

Сега общината трябва да чака комисията да прекрати производството, за да продължи процедурата. А в нея са включени ремонт на калдъръма в Стария град и на “Райко Даскалов”, нови тротоари.

В “Южен”, където картината с дупките е най-драматична, в началото на юли ще има избран изпълнител. Ремонтите ще започнат вероятно в средата на юли, ако няма обжалване, от улиците “Пере Тошев”, “Кокиче”, “Череша”, “Балатон”, “Болград”, “Енос”. Програмата е за 300 000 лева. Всеки ден има сигнали за дупки, потвърди доц. Павлинка Кацарова.

Кметицата на “Централен” Райна Петрова първа е избрала фирмите, които подкараха валяка. Но парите, с които тя се разпорежда, са малко - 160 000 лева. Затова и списъкът тук е кратък - асфалтиране на седем улици.

Нов асфалт ще има на ул. “Мадара”, заприличала на дунавски вълни. Там през зимата е кал до клоне, през лятото - облаци прах. В “Северен” преди няколко дни са закърпени ямите до моста на Адата.

Последната отсечка на бул. “България” не е ремонтирана. Кметът Ральо Ралев беше се амбицирал до края на май да не остане нито един кратер в района, но настилката е толкова стара, че непрекъснато се пробива.

В поръчката е включил и запълване на пукнатини с битумна смес, за да не се превръщат в дупки. В “Северен” парите за уличните ремонти са 124 000 лева, от които 20 000 лева се заделят за аварийни.

Валентина ЙЕРЕМИЕВА

Източник:
http://www.marica.bg


Ключови думи:


Версия за печат:
За ремонт плачат дупките по улиците на Пловдив

Запазете във вашия компютър:
За ремонт плачат дупките по улиците на Пловдив


Разгледано: 1085 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Пловдив - Общество
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Za remont plachat dupkite po ulicite na Plovdiv или
- За ремонт плачат дупките по улиците на Пловдив

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433456 посещения • Sitemap