Начало - Новини от Пловдив
Местно безхаберие на властта множи дупките по Коматевско шосе - Начало
23.01.2018 | 18:11

Вторник
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2012-07-10 00:00:00

Натиснете за увеличение
Местно безхаберие на властта множи дупките по Коматевско шосе
Улицата се превърна в най-опасния изход на Пловдив ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Улицата се превърна в най-опасния изход на Пловдив ...

Десетки дупки по Коматевско шосе го превърнаха в най-окаяния и опасен изход на Пловдив. Никога паважът, който свързва южния квартал с бул. “Александър Стамболийски” не е бил пробит на толкова места, коментират шофьорите.

Разместените павета, които съвсем скоро ще се разхвърчат под гумите на по-тежките камиони и “вълните”, които надигат улицата, преминаха границите на търпимост.

В предишните години също се появяваха “гнезда” от разместени павета, но след седмица до месец работници пристигаха на място и решаваха проблема. Сега се образуват нови и нови бабуни и никой нищо не прави, ядосват се хората, които редовно пътуват по шосето. Те са възмутени от пълното и направо демонстративно безхаберие на местната власт.

На спирката до Дома за стари хора “Св. Василий”, където асфалтът почти свършва, дупките са толкова много и разнообразни по дълбочина и размери, че автомобилите като по команда минават в най-лявата лента. Преди да се появи въпросното решето, тя служеше като отбивка за спиране на колите.

Тези дупки обаче са като преддверието към ада, защото след тях започва разръфания паваж, който води до Коматево. Точно преди първите блокове на квартала паветата се надигат и спускат като вълни и там шофьорите задължително набиват спирачки. Огромен проблем на движението по шосето е, че за автобусните спирки няма предвидени отбивки.

Те са 4-5 на брой и когато рейсовете спрат, се образуват големи колони от автомобили, принудени също да спрат, а след това да се движат със скоростта на автобусите - 20-30 км/ч. Единствено пред новата болница Еврохоспитал има нормална спирка навътре от шосето. Заслугата за нея обаче е на инвеститора, а не на кметството.

Паважът по Коматевско не е виждал никога хоризонтална маркировка и това се превръща в проблем при мъгла, коментират шофьорите. Как може този градски изход на е толкова пренебрегнат от управата, недоумяват хората.

По шосето има няколко големи предприятия - “Филкаб”, “Попимони”, “Деми принт”, “Агрокемикъл”, “Силвърстоун”, автоработилници, а от 6 месеца - и новата болница. Хиляди хора пристигат с автомобилите си на работа.

Отделно от това друга многобройна група търговци пътува ежедневно до тържището край Първенец. Жителите на Коматево всеки ден късат нерви по шосето. Докога ще продължава това безобразие, питат шофьорите.

В началото на годината жителите на Коматево направиха подписка, в която настояваха час по-скоро да се направи проект за шосето, така че то да се разшири и асфалтира.

Над 900 човека се подписаха в заявлението до кметовете Иван Тотев и Павлинка Кацарова (на “Южен”). Само от голямата община пристигна отговор, в който кметът уверяваше, че тази година ще бъде възложено проектиране на шосето.

Надя ПЕТРОВА


***************************


Кметството: Ще го закърпим

Дупките на Коматевско шосе ще бъдат ремонтирани, увери вчера зам.-кметът на район “Южен” Атанас Панчов. Специалисти от администрацията са обиколили проблемния път и описали ямите в паважа. Наистина там напоследък непрекъснато се отварят дупки, потвърди Панчов. Той обясни, че е приключил конкурсът за избор на фирма - изпълнител на уличните ремонти, и след като изтече срокът за обжалване, ще бъде подписан договорът.

Едно от първите неща, което ще бъде направено, е ремонтът на Коматевско шосе, обеща Атанас Панчов. Пътят има нужда от разширение и реконструкция, но районното кметство няма толкова средства. В строителната програма на общината за тази година реконструкция на Коматевско шосе не е включена.

Кметът Иван Тотев уверява, че предстои проектиране на пътя. Задължително паветата ще бъдат махнати и вместо тях ще се положи асфалт. Все още не е ясно дали реконструкцията на Коматевско шосе ще стане факт догодина, или пак ще бъде отложена.

Валя ЙЕРЕМИЕВА

Източник:
http://www.marica.bg
/>


Ключови думи:


Версия за печат:
Местно безхаберие на властта множи дупките по Коматевско шосе

Запазете във вашия компютър:
Местно безхаберие на властта множи дупките по Коматевско шосе


Разгледано: 1065 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Пловдив - Общество
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Mestno bezhaberie na vlastta mnozhi dupkite po Komatevsko shose или
- Местно безхаберие на властта множи дупките по Коматевско шосе

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433456 посещения • Sitemap