Начало - Новини от Пловдив
Двойки с репродуктивни проблеми се срещнаха с  Десислава Атанасова - Начало
23.01.2018 | 18:12

Вторник
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2012-11-22 00:00:00

Натиснете за увеличение
Двойки с репродуктивни проблеми се срещнаха с  Десислава Атанасова
Министърът на здравеопазването съобщи, че и в други общини подемат подобни инициативи ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Министърът на здравеопазването съобщи, че и в други общини подемат подобни инициативи ...


Близо 20 двойки с репродуктивни проблеми от Община "Марица" и от няколко съседни общини откликнаха на поканата на ГЕРБ Пловдив Област да участват в среща по въпроси, свързани с държавната и местната политика по случая. Заседателната зала на Община "Марица", която домакинстваше срещата, се изпълни и с представители на местната власт от "Марица", Сопот и Карлово, както и с медицински специалисти от София и Пловдив.

"Няма човек, който да не знае, че този проблем е отдавна. Чест прави на Община Марица, че не го крие, а се опитва да го реши. Чест прави и на министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, че е тук с нас". Това каза в началото на дискусията областният управител пред препълнената зала и подчерта, че именно правителството на ПП ГЕРБ обръща внимание на двойките с репродуктивни проблеми и от 2009-та година насам започва да работи по него.

Дори само заради едно проплакало бебе през 2013 година в Община "Марица", тази инициатива си струва - приветства от своя страна срещата и проектоправилника за двойки с репродуктивни проблеми, внесен от групата на ГЕРБ в Общинския съвет, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Тя съобщи, че и в други общини подемат подобни инициативи и предизвика аплодисменти с думите, че в Русе например вече резултатите вървят и говорят.

По информация от Център "Фонд за асистирана репродукция", чиито директор - д-р Николай Лалев - също участва в срещата и отговаряше на въпроси - от създаването на Фонда през 2009-та до 20 ноември тази година има стартирани 3400 броя процедури. От 2009-та до 2011 година родените бебета са 1752, а до месец юни тази година са проплакали още 436 деца.

Едва ли в цифри може да се изрази всичко, което има зад тях. Защото Фондът не е едно раздаване на пари. Ние не сме болни хора - ходим на работа, плащаме си данъците. Фондът прави политиката на тази Държава по отношение на младите хора - включи се в дискусията и Радина Велчева, президент на Фондация "Искам бебе". В отговор на въпрос от дама, преминала 3 процедури по инвитро без резултат, тя съобщи, че в подобни случаи двойките могат да изпращат електронни писма със своите случаи до Фондацията и при възможност, да бъдат подпомагани за допълнителни опити.

Инициативата в Община "Марица" тръгна от съветниците на ПП ГЕРБ и аз казах, че заставам зад нея, защото ние затова сме избрани - да помагаме, каза и домакинът на дискусията кметът Димитър Иванов. Той съобщи, че Община Марица отделя 8 хил. лв. за 2013 година в бюджета си, които ще отидат за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми и изрази увереност, че съветниците ще гласуват сумата.

В срещата взеха участие още д-р Георги Стаменов, специалист по инвитро. Присъстваха депутатът от ГЕРБ от 17 МИР Пловдив Област Силвия Хубенова, главният експерт от Минситерството на здравеопазването д-р Тодор Юнаков, съветници от Община "Марица", председателят на ОбС Сопот Мариана Кацарова, председателят на групата на ГЕРБ в ОбС Карлово Данка Зидарова-Люртова.

Днес на сесия на Община "Марица" проектоправилникът за двойките с репродуктивни проблеми беше гласуван с пълно единодушие от 25 гласа. Така през 2013-та година пълнолетните жители на Общината с постоянен адрес 3 години на територията й и с доказани репродуктивни проблеми ще могат да кандидатстват за финансово подпомагане пред местната администрация.


Източник:
http://www.marica.bg
/>


Ключови думи:


Версия за печат:
Двойки с репродуктивни проблеми се срещнаха с Десислава Атанасова

Запазете във вашия компютър:
Двойки с репродуктивни проблеми се срещнаха с Десислава Атанасова


Разгледано: 998 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Пловдив - Общество
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Dvoyki s reproduktivni problemi se sreshtnaha s Desislava Atanasova или
- Двойки с репродуктивни проблеми се срещнаха с Десислава Атанасова

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433456 посещения • Sitemap