Начало - Новини от Пловдив
Огромна почивна база изграждат  в Баня руснаците - Начало
23.01.2018 | 18:11

Вторник
Търсене Информация Други ВалутиВремето

      Новини
Новини Справочник
Кино / Свободно време
   Новини по е-mail
 Форум за GSM

EUR 1.95583 лв.
USD 1.78419 лв.
GBP 2.65973 лв.
Пловдив, България Forecast
 

Новини

Всички новини


 Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
Няколко начина за бързо и безопасно отслабване
 Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
Какво да правим, ако детето ни се затруднява в обучението по английски?
 Любопитни факти за пицата
Любопитни факти за пицата
 За какво да помислим при избора си на лаптоп?
За какво да помислим при избора си на лаптоп?
 Как да изберем мото екипировка?
Как да изберем мото екипировка?

2012-11-24 00:00:00

Натиснете за увеличение
Огромна почивна база изграждат  в Баня руснаците
Правителството на Москва инвестира в курорт с топли минерални извори у нас ...

Реклама

Лаптопи и аксесоари от Plesio

Флорални стикери за стена

Магазин за хранителни добавки, протеини и аксесоари Muskuli.com

ПВЦ и АЛ дограма

Хостинг

Ключови думи

Правителството на Москва инвестира в курорт с топли минерални извори у нас ...


Нов терен с площ от 73 декара ще предложи община Карлово на Дома на Москва в София за изграждане на почивна база за московчани, вместо площ от 17 декара, както стана преди месец. Промяната се налага поради мащабния проект, който иска да реализира правителството на Москва в курорт с топли минерални извори у нас. За този проект освен Карловската община с курорта Баня се конкурират още няколко населени места с топли минерални извори, коментира председателят на Карловския общински съвет Стойо Карагенски веднага след срещата с директора на Дома на Москва в София Борис Громов вчера.
Борис Громов бе заедно с експерти от Москва преди месец в Карлово и Баня, за да обсъди с общинското ръководство на Карлово възможностите за изграждане на почивна база за московчани и да огледа мястото, на което общината смята, че може да бъде осъществен този проект. Тогава Карлово предложи терен от 17 декара в центъра на Баня, отстоящ само на около 100 метра от минералните извори и обиколен от парк от над 240 декара площ.
Намеренията на Москва обаче са да изгради почивен комплекс за 500 души на смяна, което е огромен обект. Изискванията за изграждане на такива обекти са да бъде осигурена площ от 80 до 200 кв. метра на човек, като 50 на сто от нея е зелена територия. Затова ние преоценихме нашето предложение и сега предлагаме друг терен. Той също е на границата на парка и градската територия на Баня в непосредствена близост до жп гарата, на няколко метра от извора Кокалчето и от каптажите на минералните извори. Едната му страна граничи с централната алея на парка от Централна баня към гарата, другата - с улицата пред гарата. В същото време е близо и до центъра на градчето. Преди време на това място е била автогарата на Баня, от години е изоставена и нестопанисвана територия, зелена площ, която е загубила функциите на такава.
Като заинтересована страна да спечелим този проект, ние ще направим необходимото да променим предназначението на терена, заяви Стойо Карагенски. Той допълни, че в ОбС ще бъде обсъдено предложение и за смяна на собствеността от публична общинска в частна общинска, за да може теренът да бъде предложен за продажба.
Законът за насърчаване на инвестициите дава възможност терени за строителство да бъдат предлагани без конкурс, ако инвестицията надхвърля 20 млн. лв. Така че вариантът общината директно да продаде тези 73 дка на руснаците е реалистичен, коментира още Стойо Карагенски.
Общината ще задейства всички необходими процедури светкавично и ще се борим за този проект, който е от изключително значение за развитието на Баня и общината, допълни той. Що се отнася до местонахождението на Баня, на самия терен, на качествата на минералната вода в Баня - убеден съм, че тези условия ни правят безспорен фаворит, но все пак става въпрос за избор от страна на инвеститорите, казва Стойо Карагенски.
Домът на Москва в София има твърдото намерение да изгражда почивни домове в курорти с лековита минерална вода, заяви преди време в Карлово неговият директор Борис Громов. Той уточни, че такъв обект ще бъде изграден с пари от бюджета на правителството на Москва. В България вече има бази за отдих на московчани, както за възрастни, така и за деца, те са на Черноморието.

Цветана ГЕОРГИЕВА

Източник:
http://www.marica.bg


Ключови думи:


Версия за печат:
Огромна почивна база изграждат в Баня руснаците

Запазете във вашия компютър:
Огромна почивна база изграждат в Баня руснаците


Разгледано: 1148 пъти. | e-Plovdiv.com
  Facebook | Twitter | Google | Linkedin | Yahoo
 

Още новини от категория: Регионални
Вие сте се озовали тук, вероятно защото сте търсили в интернет по следния начин:

- Ogromna pochivna baza izgrazhdat v Banya rusnacite или
- Огромна почивна база изграждат в Баня руснаците

 
Начало | Споразумение | Контакт | RSS433456 посещения • Sitemap