Категория: Други | 2017-08-16 23:14:13

Добре е билките да се комбинират с хранителни добавки като Rotinal и специална хранителна диета ...Поставили са ви диагноза захарен диабет тип 2 и вие сте притеснени, тъй като сте чували ужасяващи истории за тази болест. Наистина, диабетът се е превърнал в бич на нашето време, но ако страдате от диабет тип 2, можете да водите активен и напълно нормален начин на живот, стига да спазвате някой правила на хранене.

Билки и хранителни добавки помагат при захарен диабет тип 2

Преди да ви запознаем с билките, които могат да ви бъдат от полза при захарен диабет искаме да ви кажем, че в никакъв случай не бива сами да се опитвате да се лекувате. Посещението при лекар е задължително, както е задължително да се вслушвате в съветите му и да следвате лечението, което ви е назначил.

Лечебни билки и растения срещу захарен диабет

Природата ни е дала огромно богатство под формата на различни лечебни растения, които да ни помогнат в тежки ситуации. За диабета също е „предвидила” не една, а цели няколко групи билки, които успешно се борят с това заболяване.

Инсулиноподобни билки и растения

Бяла черница

Изключително полезна при диабет тип 2. За лечение се използват листата и кората на черницата. Една-две супени лъжици смлени листа и кора от черница се запарват за около 2 часа, течността се прецежда и се пие 4 пъти дневно.

Боровинки

За лечение на захарен диабет се използват както листата, така и плодовете на боровинките. Една супена лъжица листа се прибавят към две чаши гореща вода се варят за около 4-5 минути. Отварата се пие преди хранене.
25 грама плодове от боровинки се варят в две чаши вода за около 15 минути. Приемат се по две супени лъжици три пъти на ден.

Овес

Люспите на овеса помагат за стабилизиране на нивата на кръвната захар. Една супена лъжица люспи от овес се заливат с 1,5 л. вода и се варят за около 15 минути. Течността се прецежда и се пие 10-15 минути преди хранене.

Други билки от тази група

Репей, детелина, бял оман, китайска лоза, магнолия, божур и други.

Ако билките от тази група се комбинират с хранителни добавки като https://rotinal.bg / и специална хранителна диета нивата на кръвната захар много скоро ще се в нормални граници.

Други групи билки и лечебни растения помагат за ограничаване на заболяването като укрепват кръвоносните съдове, храносмилателния тракт, помагат за облекчаване на различни възпаления, предизвикани от захарния диабет.

Такива билки са: златен корен, жен - шен, сибирски жен - шен и други.

От полза и помощ могат да ви бъдат и хранителните добавки https://rotinal.bg / , в състава на които влизат единствено билки и растения, които се борят успешно със захарния диабет.
(c) www.e-Plovdiv.com | http://www.e-plovdiv.com/podr.html?id=11499