Категория: Други | 2017-09-29 12:06:24

Първо трябва да съобразите за какво ще използвате лаптопа си - за гейминг или за други неща - филми, музика ...


Тъй като не смятаме всеки ден да си купуваме нов лаптоп, изборът ни трябва да е внимателно премислен. При избора на лаптоп важна роля играят много фактори, като например качеството спрямо дизайна, издръжливостта и други. Има някои неща, на които да обърнем внимание преди да пристъпим към покупка на лаптоп.

Процесорът

Ако сте се спрели вече на определен модел, проверете дали поддържа операционната система, с която възнамерявате да го ползвате. Ако няма да ползвате лаптопа за гейминг или графична обработка, то не ви е необходим процесор с висока изчислителна мощност, тъй като всеки предлагащ се процесор на пазара би ви бил достатъчен. Не е нужно да инвестирате във мощен процесор просто за работа със браузъри, офис пакети и приложения за общуване онлайн.

Паметта

Не мислете, че колкото повече памет има лаптопът, толкова по-добре. Всъщност паметта е важна за добрата производителност на един лаптоп, но не е толкова определящ параметър, тъй като има по-важни от нея аспекти. Отново зависи какви са вашите изисквания. Повечето лаптопи на пазара са с 4GB RAM, които ще ви бъдат напълно достатъчни, ако ще ползвате за офис приложения, филми, музика. Все пак ако държите на паметта, 8 GB RAM също не е лош вариант.

Подходящият размер

Лаптопите обикновено се категоризират според размера на екрана. Важно е първо да определите точно за какво ви трябва и след това да подберете подходящия за себе си екран. Естествено лаптоп с по-голям екран ще осигури по-голямо визуално качество, отколкото такъв с по-малък. Ако пътувате често, то един обемист и тежък лаптоп не би ви бил удобен. Нужен ви е лаптоп, който е лесно преносим и функционален. Обикновено най-леките лаптопи започват от 11-12 инча като теглото им е 1,5-2,5 кг.

Ноутбуците са по-подходящ вариант, ако често сте на път, без достъп до зареждане на батерията. Избирайте такъв с батерия с висока издръжливост. Лаптопите от 13-14 инча са под 2,5 кг. отново предлагат преносимост, но в същото време са с повече функции. Ако държите на големия екран, то 15 инчовите са за вас. Те са по-тежки(2,5-3,5 кг.) и са подходящи за тези, които не планират да пътуват често. Друга опция за тези, които смятат да ползват лаптопа предимно вкъщи са тези от 17-18 инча. Те са машините, които предлагат най-голяма мощност, висока ефективност и разделителност на екрана. Те са подходящи за почти всичко: от обикновена обработка на документи до висок клас игри и графична обработка.

Обикновено и цените им са по-високи, особено от тези от бизнес клас. За съжаление не всеки от нас има възможността да се сдобие с последния модел лаптоп. Обаче има опция да си закупим хубав бизнес лаптоп на ниска цена, ако изберем от различните лаптопи втора ръка от iZoneBG. Въпреки че са употребявани, предлаганите модели лаптопи в този онлайн магазин са от висок бизнес клас и са с добри технически параметри и висока производителност. Те са от най-големите имена в производството на компютри и лаптопи, което гарантира и техния дълъг живот, дори след изтичане на гаранцията. Всички модели лаптопи, които магазинът предлага са внимателно прегледани за дефекти, почистени и са преминали са през технически тестове за качество.

Клавиатурата

Важно е клавиатурата и тъчпада на лаптопа да са ни удобни, тъй като ще ги използваме постоянно. Избирайте лаптопи със здрави и стегнати бутони. Добра идея е да пробвате още в магазина дали ви е удобно да пишете на лаптопа.

Батерията

Ако ще пренасяте често лаптопа си, то със сигурност ви е необходима издръжлива батерия.

Видеокартата

Ако обичате да играете 3D игри или работите с обемни програми, то определено ви трябва мощна графична карта. Ако искате да гледате филми с Full HD качество или да ползвате специални програми като Photoshop например, добра идея е да са вземете лаптоп с отделна видеокарта.

Марката

Марката също играе решаваща роля. Няма съмнение, че ако марката е авторитетна, то и нейните модели лаптопи също ще са надеждни. Едни от най-препоръчваните са DELL Аpple HP Lenovo, Asus, Microsoft, Samsung, IBM, Toshiba.(c) www.e-Plovdiv.com | http://www.e-plovdiv.com/podr.html?id=11503