Категория: Други | 2017-09-29 19:35:46

Ако вашето дете изпитва затруднения по английски, не прехвърляйте веднага вината върху него и избягвайте да му се карате ...


Често традиционните методи по преподаване в училище са неефективни и не работят при всички деца. Затова са необходими допълнителни упражнения вкъщи, които да помогнат на децата.

Водят се спорове относно това на каква възраст е най-добре децата да започнат да изучават втори език. Смята се, че ако децата започнат да учат втори език от 3-4 –годишни, то след това ще усвоят много лесно граматиката му и ще са на по-добро ниво от своите връстници.

Една от главните цели на чуждо-езиковото обучение трябва да бъде детето да се забавлява в процеса на учене и постепенно да става все по-уверено в употребата му.
Ето няколко неща, чрез които можете да помогнете на детето си да научи английски:

Говорете му

Ако вече знаете английски, използвайте езика у дома по време на всички активности, които правите заедно: преобличане, миене на зъби, подреждане на играчки, готвене. Разговаряйте за всички неща от вашето ежедневие (цветове, предмети, дрехи, любими игри и др.).

Ако детето е малко, задавайте му въпроси на които може да се отговаря с да и не. Например „What is this? Is this a cat?”( „Какво е това? Това котка ли е?”). А на по-големите деца, които учат английски в училище и са на по-напреднало езиково ниво, можете да задавате въпроси с отворен отговор като например„What colour is this pencil” и то трябва да отговори например „Blue”или „What’s on this picture?” („Какво има на тази картинка?”).

Пейте

Друго нещо, което е ефективно при изучаване на език, е музиката. Слушайте английски песнички заедно, по този начин детето ви ще научи думичките чрез повторение и ще развие способността си за слушане с разбиране.

Запишете го на езиково училище

Освен онлайн вариантите за чуждо-езиково обучение, ефективен метод са също летните езиковите училища или лагери. Лятото е доста подходящо време за вашето дете да научи английски. Езиковите лагери предоставят една супер възможност за всяко дете едновременно да се забавлява и да комуникира на английски с други деца. По този начин децата много по-лесно преодоляват езиковата бариера, отколкото заниманията в класната стая. Пример за езиков лагер е международен детски езиков лагер Lucky Kids. Този лагер се провежда ежегодно в Банско и включва интензивни уроци по английски с квалифицирани учители от Англия, които прилагат нови интерактивни методи на обучение. Също включва и забавни физически активности и игри в планината като екскурзии до планински обекти, колоездене, пикници, футбол, пейнтбол, йога, плуване, танци, караоке и други.

Четете книжки

Четенето на книжки на друг език има неизменни ползи. Вземете на вашето дете книжки според неговото езиково ниво, които биха го заинтригували. Така детето не само ще се забавлява с интересна история, но и ще обогати своя речников запас.

Играйте езикови игри

Не е необходимо детето да учи граматика наизуст. Ученето на граматически правила е необходимо, но детето ще затвърди по-добре този материал в по-късен етап. Необходимо е просто да включите английски език в по-голяма част от ежедневието на детето ви. С помощта на игрите, децата, а дори и възрастните, запомнят по-добре думите на английски.

Сега е пълно с различни образователни приложения и онлайн платформи за чужди езици. Потърсете нещо, което е подходящо за вашето дете и би го заинтригувало. Не забравяйте, че е важно да му бъде интересно, за да се поддържа мотивацията му занапред.

Една идея за игра са флашкартите.

Направете списък с продуктите за пазаруване на английски и го използвайте следващия път докато пазарувате с детето си, като го карайте да отмята закупените продукти.

Също така можете да подготвите меню на английски за седмицата. Попитайте детето си какви ястия иска да яде и какво да включва менюто, като се стараете да говорите на английски и решете заедно седмичното меню.

По същия начин можете да направите списък със задачи за детето на английски, както и списък със целия багаж при всяко пътуване.

(c) www.e-Plovdiv.com | http://www.e-plovdiv.com/podr.html?id=11505