Категория: Регионални | 2012-01-20 00:00:00

Михалково АД протестира срещу некоректна информация от страна на Районните здравни инспекции.

С. Михалково, 20.01.2012 г.

Съобщение до средствата за масова информация


Във връзка с публикувано днес в медиите разпореждане на Районните здравни инспекции за това, кои дванадесет марки натурална минерална вода да не се предлагат в детските заведения – ясли и градини, „Михалково“ АД държи да внесе следната яснота:

„Михалково“ АД в качеството си на производител на газирана минерална вода и на изворна вода никога не е предлагал газирана вода на детски заведения. Намираме подобна инсинуация за изключително безотговорна.

Изброените находища - “Михалково”, бутилирана от сондажи - 1а ВП и 1ВКП, находище “Михалково”, са за добиване на естествествено газирана вода, която никога не е била предлагана на детски заведения, което никъде в текста не е указано и затова е подвеждащо. Подвеждащото в разпространената информация е и изписването на марките вода, които се набиват на очи, като такива, за които се внушава, че са опасни за употреба от малки деца.

„Михалково“ АД рекламира и предлага за бебета и малки деца единствено изворната си вода, която бутилира от находище „Персенк“ и има минерализация 72 мг/л. и съдържание на флуор по-малко 0,1 мг/л. т.е. отговаря на всички изисквания за изключително ниска минерализация и може да се пие всеки ден от всички възрастови групи – включително бебета и деца.

Хората трябва да знаят, че дружествата, които носят името на марка минерална вода, бутилират вода от различни находища, които по закон са изписани на етикетите.

„Михалково“ АД винаги е било коректно към своите клиенти и държи да подчертае, че бутилира и предлага вода винаги с грижа за здравето на своите потребители.
За информация от всякакъв характер винаги съм на разположение:

Димитър Дългъчев

Управител
„Михалково“ АД
Тел.: 0888817211


(c) www.e-Plovdiv.com | http://www.e-plovdiv.com/podr.html?id=9143